NAJVATRENIJA NAVIJAČICA

Kolinda Grabar Kitarović: 'Hlače su mi uništene, a cipele mokre, ali nije me bilo briga'

17.07.2018 u 11:03

Bionic
Reading

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović fanatično je bodrila Vatrene u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a strastvena navijačica nije propustila ni dolazak na Trg bana Jelačića, na kojem su srebrne nogometaše dočekale tisuće oduševljenih obožavatelja

'Nisam mogla izdržati i ne doći, bila je to duga noć. Nisam mogla spavati od uzbuđenja, pomiješanih osjećaja i ponosa i radosti, a malo i tuge što nismo pobijedili jer smo doista bili bolji. To nam svi priznaju, i predsjednik Macron. Falilo je malo sreće. Iznimno mi je drago što nas cijeli svijet doživljava ne čak kao moralne pobjednike, ali pobjednike koji su osvojili srca', kazala je predsjednica za RTL.

  • +7
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Grabar Kitarović je dodala i kako ju je na stadionu Lužnjiki ponijela atmosfera i da se nije htjela suzdržavati.

'Htjela sam biti čovjekom, pokazati kako svi volimo svoju domovinu i reprezentaciju, koliko smo ponosni na njih i koliki je to bio trenutak za Hrvatsku, državu koja nije velika brojem ljudi i državnim prostorom, ali je ogroman u srcu, i koja je napravila ogroman uspjeh', smatra predsjednica RH.

  • +36
Najbolje fotografije dočeka Vatrenih Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ispričala je i kako je navijačka atmosfera u Moskvi bila sjajna i kako nije prekršila nikakav dress code zbog dresa Vatrenih koji je nosila na finalnoj utakmici između Francuske i Hrvatske.

'Predsjednik Fife Infantino rekao je da nema problema da nosim nacionalne boje, pa nisam kršila dress code, za one koji se toga boje, a nije to bio problem ni za Putina ni za Macrona, koji je isto tako bio nabrijan tijekom utakmice', rekla je predsjednica.

  • +15
Kolinda Grabar Kitarović iz svečane lože pratila finalnu utakmicu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Predsjednica je za RTL ispričala i kako kišobran nije tražila iako je u Moskvi prilikom ceremonije dodjela medalja pljuštalo kao iz kabla.

'Ma nije me bilo briga ni za što, ni za frizuru, šminku ili odjeću. One hlače su nepovratno uništene, cipele su mi bile pune vode, jedva sam hodala u njima, ali ja tu kišu nisam ni osjetila koliko me ponio taj zanos i osjećaj', rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

  • +4
Kolinda Grabar Kitarović i Brigitte Macron Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Dodala je i kako bi se trebalo općenito više ulagati u sport.

'Treba ulagati općenito u sport. Puno naših vrhunskih sportaša ovisi o potpori obitelji, o trenerima koji ih voze iz škole i u školu i moramo više ulagati u sport. Ne samo radi budućih generacija svjetskih prvaka, nego zato što sport pomaže da se fokusiramo, stvara ciljeve u životu, odvlači djecu s ulice, općenito je bitan za zdravlje nacije', izjavila je.