dosad neviđeno

Prva fotografija naše predsjedničke obitelji na okupu: Grabar Kitarović upoznala djecu i supruga s Putinom

16.07.2018 u 11:09

Bionic
Reading

Vladimir Putin spremno je pozirao u nedjelju navečer u svlačionici Vatrenih nakon odigranog finala Hrvatska-Francuska na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a prije same utakmice imao je službeni sastanak s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović koja je u Moskvu doputovala sa suprugom Jakovom Kitarovićem te djecom Katarinom i Lukom

Dosad nismo imali priliku vidjeti predsjedničku obitelj na okupu, čak ni nakon što je Kolinda Grabar Kitarović postala predsjednica Hrvatske, jer djeca nisu bila prisutna na inauguraciji. Predsjednica je činjenicu da se djeca ne pojavljuju s njom na službenim događajima objasnila time da ih želi zaštititi od 'svjetla reflektora'.

  • +7
Inauguracija predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

'Djeca su bila na tribini, a s njima je trebao biti i njihov otac Jakov Kitarović, no Rusi su njegov dolazak doživjeli pozitivno i pozvali ga da se pridruži dužnosnicima u svečanoj loži', objasnili su nam iz Ureda predsjednice.

Naglašavaju da su predsjedničin suprug i djeca sami snosili troškove ulaznica i avionskih karata, kao što je to suprug učinio kada je prethodni put bio na utakmici u Rusiji.

Po povratku u Zagreb, nakon što je izabrana za predsjednicu, Kolinda Grabar Kitarović upisala je kćer na međunarodni program koji se u jednoj zagrebačkoj gimnaziji održava na engleskom jeziku. 15-godišnji sin Luka pohađa hrvatski program u zagrebačkoj osnovnoj školi. Njezina djeca većinu života provela su seleći se iz jedne u drugu državu te školujući se prema međunarodnim programima, kao i većina djece diplomata.

Predsjedničina djeca bave se klizanjem, a 17-godišnja kći Katarina jedna je od najboljih hrvatskih klizačica i još prije nekoliko godina dala je do znanja da joj je namjera jednog dana nastupiti na Olimpijskim igrama.

  • +24
Katarina Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL