Adata SD700

Koliko su vam dragocjeni vaši podaci

16.08.2017 u 16:10

Bionic
Reading

Ovaj eksterni SSD disk otporan je na udarce, padove, vodu, ekstremne temperature…

Nabavili ste uređaj koji je (vodo)otporan, tako da radi u svim mogućim uvjetima? Bez obzira na to radi li se o računalu, fotoaparatu, kameri, mobitelu ili nečem petom – ipak postoji jedan problem: ako ste ljubitelj aktivnog načina života, prije ili kasnije ćete ga prepuniti…

Tu uskače SSD Adata SD700: eksterni SSD koji će sve vaše podatke sačuvati, bez obzira na iskušenja. Otpornost na tekućine, prašinu, pijesak i slične nedaće mu je u skladu s međunarodnim standardom IP68 (koji, između ostalog, jamči da mu ništa neće biti ako provede sat vremena pod vodom, na dubini od metar i pol). Međutim, to nije sve: disk odgovara i standardu američke vojske MIL-STD-810G 516.6 koji svjedoči da može izdržati udarce i padove.

To je jedan od prvih eksternih SSD diskova koji pruža ovakva jamstva, a k tome je opremljen i najnovijom tehnologijom 3D NAND koja „pakira“ više podataka u isti prostor, uz povećanu sigurnost podataka i učinkovitije trošenje energije. Ovaj uređaj teži samo 75 grama, i stane u praktički svaki džep, a nudi kapacitet od 512 GB!

Ovaj Adata SSD spaja se na USB 3.1, uz brzinu prijenosa od 440 MB/s (pisanje i čitanje). Za usporedbu, vanjsku tvrdi diskovi u pravilu jedva čitaju 100 MB/s, s tim da je pisanje još sporije. U praksi, to znači da nećete osjetiti da se primjerice 4K filmovi prebacuju na vanjski disk ili s njega.

Cijena je dakako visoka, ali – tko ga ne bi poželio?

SSD Izvor: Promo fotografije / Autor: SSD