TIJEKOM ŽIVOTA

Koliko novca žena troši na odjeću?

05.07.2012 u 09:28

Bionic
Reading

U istraživanju Sure Womena sudjelovalo je više od 1000 odraslih ispitanica, a otkriveno je da žene tijekom godina kupe oko 3109 odjevnih predmeta, na što potroše pravo malo bogatstvo

Najnovije istraživanje potvrđuje ono što mnogi muškarci sumnjaju već dulje vrijeme – žene na odjeću troše pravo bogatstvo

ali ipak nikad nemaju ništa za odjenuti. Kako je pokazalo istraživanje, prosječna žena tijekom života na odjeću potroši gotovo 800 tisuća kuna! Unatoč tomu, oko 60 posto njih još uvijek se gotovo svakodnevno bori pokušavajući pronaći što će odjenuti za odlazak na posao ili za izlazak.

U istraživanju Sure Womena sudjelovalo je više od 1000 odraslih ispitanica, a otkriveno je da žene tijekom godina kupe oko 3109 odjevnih predmeta, uključujući i 271 par cipela, 185 haljina te 145 torbi. Ukupno gledajući, žena na krpice potroši oko 780 tisuća kuna tijekom života.

Istraživanje je pokazalo i da više od 40 posto žena dnevno promijeni najmanje dva outfita, šminka se oko pet puta na dan i jedna od četiri žene gleda se u ogledalo više od pet puta dnevno, i tako svakoga dana. Oko 10 posto žena kupi najmanje jedan odjevni predmet ili modni dodatak svakoga tjedna, i to usred dana, a 14 posto ispitanica priznaje da svoje kupovine skriva od partnera.

'Čini se da žene nikada nemaju dovoljno odjeće. Mnoge osjećaju pritisak modnih trendova koji se brzo mijenjaju i nije ih lako pratiti. To znači da baš zbog tog pritiska žene osjećaju kako uvijek moraju kupovati nešto novo', pojasnila je psihologiju žena Julie Spearman iz Sure Womena.