VRHUNSKI UŽITAK

Koji je to kralj stigao u Hrvatsku?

04.09.2013 u 22:45

Bionic
Reading

Ekskluzivno piće Rémy Martin LOUIS XIII. odnedavno se može pronaći u vrhunskim barovima i hotelima u Republici Hrvatskoj. U osebujnome okusu jednoga od najtraženijih konjaka u svijetu u samoborskome muzeju Marton prvi su početkom lipnja ove godine uživali odabrani novinari i uzvanici

Veleposlanik robne marke konjaka Rémy Martin Patrick Mauritz predstavio je početkom lipnja u muzeju Marton u Samoboru tajne toga jakog alkoholnog pića, koje je jedno od najtraženijih u svojoj kategoriji u svijetu. Kušanje za odabrane goste organizirano je uz prigodan program pod nazivom Rémy Martin – kralj konjaka, a uzvanici su imali prigodu kušati najekskluzivniji proizvod Rémy Martin LOUIS XIII.

– Taj je poseban proizvod dobio ime u čast francuskoga kralja LUJA XIII., a nastao je mješavinom 1 200 različitih destilata koji se izvorno nazivaju l’eau de vie ili voda života. Destilati su stari više od stotinu godina, proizvedeni su u francuskoj pokrajini Grand Champagne, a tijekom čuvanja odležali su u posebnim bačvama od francuskoga hrasta poznatim pod nazivom „Tiercons“ – pojasnio je Mauritz. Dodao je da se jedinstven doživljaj koji pruža Rémy Martin LOUIS XIII. zasniva na nježnim cvjetnim mirisima jasmina, ruža i ljubičica. Zbog toga predstavlja vatromet aroma koje dugo ostaju na nepcima te, kako je zaključio, ne čudi što ga diljem svijeta smatraju kraljem konjaka.

Mjesto predstavljanja toga po mnogočemu posebnoga proizvoda organizatori su pažljivo odabrali kako bi bilo dostojno vrhunskoga proizvoda koji se od ove godine počinje prodavati i u ekskluzivnim barovima i hotelima u Republici Hrvatskoj. Ekskluzivna večera za birane hrvatske novinare i uzvanike održana je u muzeju Marton, prvomu privatnom muzeju u Republici Hrvatskoj, koji je smješten u samoborskoj kuriji iz sredine 19. stoljeća, a sama Zbirka Marton sastoji se od nekoliko cjelina koje obuhvaćaju srednju i zapadnu Europu u razdoblju između dviju polovica 18. i 19. stoljeća.