MODNA LISTA

Koje trendove prigrliti, a koju odjeću ostaviti u dubini ormara

03.04.2018 u 06:36

Bionic
Reading

Biti ukorak s modnim trendovima ponekad je težak zadatak. Čini se kako je svake minute nešto novo u trendu, a ono što ste donedavno smatrali modernim iznenada je izgubilo na značenju. Nadolazeća proljetna sezona donosi nekoliko noviteta u svijetu modnih trendova, no to ne znači da se u potpunosti trebate odreći prošlogodišnjih

Kako biste novu modnu sezonu dočekali spremni, popularna stranica WhoWhatWear stvorila je listu odjevnih komada, modnih dodataka i obuće koju biste trebali uzeti u obzir i onih od kojih biste se trebali oprostiti.

Minijaturne sunčane naočale

Nakon ere nošenja sunčanih naočala čiji okviri prekrivaju pola lica posljednjih sezona svjedočimo povratku minijaturnih, onih u stilu 'Matrixa', koji su veliku popularnost doživjeli 90-ih godina. Zahvaljujući slavnim trendsetericama, poput sestara Hadid, njihova popularnost ne jenjava.

  • +33
Gigi Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +7
Bella Hadid u cipelama high street brenda Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Torbice oko struka

Ciklička narav modne industrije redovito rezultira povratkom davno zaboravljenih trendova, poput torbica oko struka, popularno zvanih 'pederuša'. Novu popularnost omraženih torbi mnogi pripisuju modnoj kući Gucci i lansiranju modela Marmont u mnoštvu verzija te s prepoznatljivom kopčom u znaku dvostruka slova G. Prema navodima stranice WhoWhatWear, riječ je o trendu koji će u narednim mjesecima ostvariti još veći modni uspjeh.

  • +8
Nova modna slabost slavnih trendseterica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +4
Guccijeva torba - remen Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Plavi odjevni komadi

Ako je prošlu godinu označila crvena boja, ova godina je u znaku plavih nijansi. Sudeći po vodećoj kompaniji za boje Pantone, plava je najpopularnija boja, a naglašena je i u nadolazećim dizajnerskim kolekcijama. Ako ove godine želite otvoriti srce nekoj novoj boji, plava je idealno rješenje.

Karirani kaputi

Karirani uzorak koji u potpunosti dominira zimskom sezonom svoju vladavinu nastavlja i u narednim mjesecima, a najpoželjniji je na laganijim modelima kaputa i balonerima.

Minijaturne dekorativne torbice

Iako nije riječ o pretjerano praktičnom modnom dodatku, minijaturne torbice jedinstvenog izgleda začinit će i podignuti svaku odjevnu kombinaciju.

  • +116
Dizajnerske torbe za predstojeću sezonu proljeće/ljeto 2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Remen za sve outfite

Remen je odavno izgubio funkciju pridržavanja malo preširokih hlača te danas čini neizostavni modni dodatak brojnih stajlinga. Želite li naglasiti struk ili ga pak stanjiti, običnu haljinu učiniti zanimljivijom ili pak vizualno izdužiti noge, posegnite za remenom koji će univerzalnim izgledom pristajati svakoj osmišljenoj kombinaciji.

  • +6
Guccijev remen na slavnim ljepoticama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pristojno odijelo

Trend nošenja savršeno skrojenih odijela pokorio je zimsku sezonu, a u narednim mjesecima i dalje će predstavljati pametnu modnu investiciju.

  • +19
Street style zvijezde na tjednima mode Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Savršen par cipela s kitten petom

Dobro je poznata činjenica da odgovarajući model obuće može u potpunosti promijeniti izgled osmišljene kombinacije. Modnu dominaciju stiletto štikli posljednjih sezona zamijenili su modeli obuće s kitten petom. Investiranje u laskav par obuće s minijaturnom potpeticom, prema riječima WhoWhatWeara, najpametnija je modna odluka koju možete donijeti u 2018. godini.

IZBJEGAVAJTE

Obuća ortopedskih značajki

Posljednjih sezona svjedočimo velikoj popularnosti neugledne obuće ortopedskih značajki. Iako se danas smatraju modno prihvatljivim, WhoWhatWear savjetuje da udobnost pronađete u nekim drugim modelima.

  • +9
Slavne dame u natikačama Birkenstock Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +21
Revija Christophera Kanea Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Traperice dramatičnih detalja

Ako je suditi po mišljenju modnih eksperata iz WhoWhatWeara, u novoj godini odzvonilo je modelima traperica dramatičnih detalja, a njihovo mjesto zauzet će klasični primjerci.

  • +5
Povratak tamnog trapera Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Plastik - fantastik

Iako je riječ velikim nadolazećem trendu, razmotrite mogućnost da ignorirate plastičnu odjeću u prilog klasičnim komadima koji ne pate od manjka funkcionalnosti.

Biciklističke hlače

Iako su ih posljednjih sezona pobožno nosile slavne trendseterice poput članica klana Kardashian-Jenner, omraženim biciklističkim hlačama i bermudama u potpunosti je modno odzvonilo.

  • +2
Ružne hlače zaludjele slavne ljepotice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia