REDOSLIJED NIJE NUŽAN

Koje su najvažnije točke seksualnog tališta?

27.11.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Među ljubavnicima se strast razvija putem istih stupnjeva. Međutim, ne mora se razvijati istim redoslijedom

Svaka se romantična veza razvija. Postaje snažnija, intimnija, a osobe u vezi sve su više međusobno ovisne. Postoje točke prekretnice u strasti romantične veze, točke tališta. Točka prekretnica je svaki događaj koji označava promjenu u vezi.

Razvoj međusobne strasti jedna je od prekretnica. Istraživači su se složili oko četiri važne točke seksualnog tališta. To su prvi poljubac, prvi seks, prvo izjavljivanje ljubavi i 'trnci na prvi pogled'.

Važno je znati da se točke se ne moraju odvijati istim redoslijedom. Recimo, moguće je da se u nekoj malo opuštenijoj, izgubljenijoj večeri dogodi prvo seks, naravno, zajedno s poljupcem. Nakon nekoliko dana se može dogoditi zaljubljenost i izjavljivanje ljubavi. S druge strane, moguć je kod dvije osobe koje se prvi puta sretnu i efekt trnci, drugim riječima, ljubav na prvi pogled. Nakon toga su seks i izjave ljubavi sasvim izgledni.

Istraživanja su razotkrila i jednu malu tajnu. Verbalno izjavljivanje ljubavi prije prvog seksa ubrzat će dolazak do prvog seksa. Naravno, ljubav se ne može izjavljivati neuvjerljivo i toliko često da riječi izgube smisao i težinu, a tako i željeni učinak: seks! Naravno da se i osobe međusobno razlikuju. Samouvjerena osoba svjesna svoje seksualnosti ne mora čuti riječi 'volim te' da bi se upustila u seks. Ponekad je čak mogu i odbiti.

S druge strane, malo krhkija i plašljivija osoba treba malo više poticaja i sigurnosti, tako da izjavljivanje ljubavi može biti i ključno za upuštanje u seks.

Dakle, važno je prepoznati pravi trenutak i pravu osobu za taj trenutak. Dovoljno je samo malo više pažnje i razumijevanja osobe nasuprot i vrući seks je nadomak kreveta.