FRAN VUGER

Koje je tajne otkrila zvijezda 'Tajni'?

28.02.2014 u 14:32

Bionic
Reading

Fran Vuger dobro je poznat ljubiteljima TV serije 'Tajne' kao Marko. Evo što nam je ovaj 15-godišnji glumac otkrio o sebi u intervjuu koji je pred vama

Predstavi se čitateljima tportala!
Pozdrav svima, zovem se Fran Vuger, rođen sam 24. ožujka 1998. i pohađam drugi razred srednje Prehrambeno-tehnološke škole u Dubravi. Živim s mamom Gordanom u Dubravi, najmlađi sam član u obitelji, jer imam dvije starije sestre i brata.

Kako je došlo do tvog angažmana u seriji 'Tajne'? Je li ti to prva uloga?
To je bilo za mene veliko veselje i nevjerica kad sam doznao da sam odabran jer je uloga Marka moja prva uloga u nekoj seriji. Uglavnom, sve je krenulo nagovorom mame da krenem u Dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava jer sam oduvijek kod kuće imitirao neke reklame i doslovno tlačio mamu meni smiješnim gegovima. Mama me nagovarala da tu energiju usmjerim u kazalište, ali sam ja vršio otpor jer mi je bilo fora glupirati se kod kuće... Naravno, znate tko je pobijedio – mama! Krenuo sam u kazalište 2012. pod vodstvom meni jako drage Maje Kovač, koja je u meni vidjela potencijal za glumu i nije mi dala da odustanem. Ubrzo su me primijetili ljudi s HRT-a te sam dobio ponudu da snimam dječji igrani film 'Omnibus' i priču 'Rođendan' u produkciji Dramskog programa HRT-a.

Maja Kovač je paralelno s nama djecom radila predstavu pod nazivom 'Djeca na vlasti', u kojoj sam imao glavnu ulogu dječaka Viktora i svi su nas nahvalili. Bio sam jako ponosan na sebe jer je u predstavi bilo puno teksta. A kad je bila gotova, prišla mi je Iva Lešunhek Panić, voditeljica Dramskog studija Dubrava (koja je po pričanjima drugih vrlo stroga kad su u pitanju tako velike predstave), s pozitivnim komentarom! Sada moju grupu vodi Zoran Skalinski, s kojim radino novu predstavu za lipanj. Ne znam tko je bio uzbuđeniji, mama ili ja, kad su me pozvali na sastanak u Jadran film za ulogu Marka u seriji 'Tajne'. Dobio sam tekst i prošao na audiciji. Htio bih se ovim putem zahvaliti Grozdani Horvat koja je sa mnom radila na tekstu i pomagala mi.

Što misliš o svom liku? Što ti se sviđa kod njega?
Uloga Marka mi se jako dopala jer je pozitivan lik i vrlo zaštitnički se odnosi prema manjoj djeci. Marko se nije ustručavao sukobiti i s odraslim osobama za dobrobit zajednice u kojoj je živio.

Kakva su iskustva sa seta? Ispričaj nam neku anegdotu.
Snimanje 'Tajni' je za mene bilo nevjerojatno iskustvo. I sama pomisao da sam i ja dio tog tima činila mi se nestvarnom. Svakako bih volio opet osjetiti taj doživljaj adrenalina u sebi…


Fran u sceni iz 'Tajni'

S kim si se najviše sprijateljio?

Ono što mi je bilo totalno fora je to što je Filip Juričić uvijek pjevao i nasmijavao nas prije seta. Svi glumci i ekipa bili su genijalni prema nama, iako su oni profesionalci, a mi samo djeca. Dosta sam vremena snimao s Marinom, tj. Jelenom i nekako sam najviše zbog toga osjećao povezanost s njom.

Kakve su reakcije na tvoju ulogu u seriji? Kakvi su komentari? Ima li možda ljubomore? Što kažu kolege iz škole?
Reakcije su pozitivne, svi me bodre i hvale. Na fejsu mi se znatno povećao broj prijateljstava i svi su mi ostavljali pozitivne komentare, što mi laska. Prijatelji iz škole su ponosni na mene, iako su me na početku zezali i zvali me Marko.

Je li se što promijenilo u tvom životu otkad si počeo glumiti u 'Tajnama'?

Ništa se značajno nije promijenilo u mom životu. Jedino mi je bilo fora kad su me djeca tražila autogram u posjetu ujaku u Zelini.

Kakvu glazbu voliš? Koji su tvoji omiljeni bendovi ili glazbenici?
Volim slušati skoro sve... Nemam omiljenih bendova ni glazbenika jer još tražim sebe na neki način.

Vidiš li se u glumi u budućnosti?
Volio bih se baviti glumom, to mi je velika želja. Znam da je potrebno puno truda i rada, ali kad nešto voliš, ništa ti nije teško, zar ne?

Tko su ti glumački uzori? Omiljeni film ili serija?
Glumački su mi uzori Filip Juričić i Ksenija Pajić, a od stranih Leonardo DiCaprio (on je po meni genijalan) i Brad Pitt. Omiljenih filmova imam puno, a jedan od njih je 'Vuk s Wall Streeta', dok su mi omiljene serije 'Tajne' i 'Dva i pol muškarca'.

Jesi li nekad bio zaluđen nekom slavnom osobom?
Nisam nikad! Nemam, kao neki tinejdžeri, postere slavnih osoba po zidovima. Moji su 'prazni' (smijeh)...

Kako se opuštaš u slobodno vrijeme? Imaš li vremena za izlaske?
Jako volim crtati i ponekad plešem po boravku. Tada nam je doma veselo! Povremeno se družim i izlazim s prijateljima, uglavnom vršnjacima.

Kakve ti se djevojke sviđaju?
Nemam poseban tip što se tiče izgleda - mora biti društvena, zabavna i imati ono nešto što bi me osvojilo, kako se to popularno kaže, neki X faktor