PRAVO IZNENAĐENJE

Koja nas zanimanja najviše debljaju?

03.06.2013 u 10:51

Bionic
Reading

Učitelji i inženjeri u znatno su većoj opasnosti od debljanja od, primjerice, radnika o tvornici, otkriva najnovije istraživanje. Najvjerojatniji razlozi za to su stres i previše sjedenja na jednom mjestu

U najnovijem istraživanju tvrtke CareerBuilder koja se bavi pronalaženjem zaposlenika na tržištu rada, sudjelovalo je 3.700 ispitanika. Otkriveno je da se čak 55 posto njih smatra debelima. Oko 40 posto ispitanika vjeruje da se udebljalo zbog svoga trenutačnog posla, a 59 posto udebljalo se više od četiri kilograma. Oko 20 posto ispitanika udebljalo se i znatno više.

No čini se da posao nekima donosi i mršavljenje. Oko 16 posto ispitanika izjavilo je kako su je smršavjelo zbog posla koji trenutačno rade. Riječ je uglavnom o zanimanjima koja podrazumijevaju kretanje i terenski rad.

Ispitanici koji su se udebljali za svoje stanje krive stres, cjelodnevno sjedenje te lošu prehranu. Mnogi smatraju da su zbog poslovnih aktivnosti razvili nezdrave prehrambene navike koje su zaslužne za njihovo debljanje.

Istraživanje otkriva da se najviše debljaju administratori, inženjeri, učitelji, IT stručnjaci, pravnici i znanstvenici. Najmanje se debljaju radnici u tvornici i medicinske sestre.