U TOP FORMI

Ključ je u prehrani: Želite izgledati poput Halle Berry? Ovo je tajna njezine vitke figure

07.06.2021 u 21:03

Bionic
Reading

Oskarovka Halle Berry i u svojem šestom desetljeću izaziva oduševljene poglede gdje god da se pojavi. Glumica se može pohvaliti fantastičnom figurom koja joj, naravno, nije pala s neba

Glumica koja je ulogom u potresnom filmu 'Bal čudovišta' sve očarala, promijenila je svoj način prehrane u dobi od 22 godine budući da joj je dijagnosticiran dijabetes tipa 2.

Već tada se odricala šećera i loših ugljikohidrata jer se, za razliku od urođenog i neizlječivog tipa 1, dijabetes tipa 2 može se korigirati pravilnom prehranom.

  • +3
Halle Berry Izvor: Profimedia / Autor: Courtesy of Sweaty Betty/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Glumica se i danas drži principa tzv. keto dijete i smatra kako joj je takav način prehrane dao energiju te je uspjela održavati težinu.

'Mislim da je moja prehrana u velikoj mjeri odgovorna za usporavanje procesa starenja', otkrila je Halle na Instagramu. No iako nema znanstvenih dokaza za to, rijetko bi tko ovoj ljepotici dao 54 godine.

Evo kojih se pravila pridržava Halle Berry:

Izbjegavati šećer

Svi slatkiši su zabranjeni, kao i voćni sokovi, bezalkoholna pića ili voće s visokim udjelom šećera, poput banana.

Nema ugljikohidrata

Metabolizam se u tijelu mijenja s keto dijetom. Umjesto da energiju crpi iz ugljikohidrata, on je dobiva iz masnih stanica. Dakle, trebali biste relativno brzo smršavjeti ili, kao u slučaju Halle Berry, moći održati težinu. Iz tog se razloga hrana bogata ugljikohidratima poput tjestenine, riže, bijelog kruha i krumpira uklanja s jelovnika.

Masnoće su poželjne

Zvuči čudno, ali da, budući da masnoće zamjenjuju ugljikohidrate kao izvor energije u ketogenoj prehrani, na jelovniku u Halle Berry konzumira masti. Međutim, to su zdrave masti, tj. nezasićene masne kiseline, poput onih koje se nalaze u avokadu, maslinovom ulju ili masnoj ribi. Oni koji sve više koriste nezdrave, zasićene masne kiseline, s druge strane, riskiraju visoku razinu kolesterola.

Puno proteina

Proteini su također važni u keto dijeti. Halle ih crpi iz bijelog i crvenog mesa poput piletine ili odreska, iz vrsta ribe poput lososa ili tune, iz orašastih plodova ili sjemenki poput oraha, lanenih sjemenki ili sjemenki bundeve, kao i iz mliječnih proizvoda i jaja.

Bez brojanja kalorija

'Nikad ne brojim kalorije', rekla je jednom Halle Berry. Umjesto toga, njezina je prehrana usredotočena na kvalitetnu i zdravu hranu.

Zdrave grickalice su dobrodošle

Berry kaže da se ne sjeća kad zadnji put jela slatkiše. Kad je raspoložena za međuobrok, uvijek jede nešto zdravo poput štapića od povrća ili domaćeg čipsa od kelja, a kaže da se tu i tamo počasti čašom crnog vina.