KRAJ IŠČEKIVANJA

Kemalu Montenu uspješno transplantiran bubreg

16.11.2014 u 21:24

Bionic
Reading

Iščekivanju sarajevskog glazbenika Kemala Montena došao je kraj. Nakon tri godine pronađen je odgovarajući bubreg koji mu je u subotu ujutro transplantiran u zagrebačkom KBC-u Rebro

'Kemal je bio presretan, ali i malo uplašen. Ipak, pri dolasku u bolnicu već je zbijao šale s osobljem. Operirao ga je tim liječnika i sve je prošlo u redu. Probudio se i sad se odmara na intenzivnoj njezi', izjavila je za 24sata.hr nakon operacije pjevačeva kći Adrijana. Dodala je da joj je otac sad u izolaciji kako slučajno ne bi došlo do zaraze.

Pjevač je prije tri godine hospitaliziran u zagrebačkoj bolnici Rebro zbog problema sa srcem koje mu je oslabjelo zbog dijabetesa. Ugrađena mu je srčana premosnica, a liječnici su ustanovili i probleme s bubregom, zbog kojih ga je čekala i transplantacija.

'Dok se to ne dogodi, dva puta tjedno odlazim na dijalizu. Kako to sve podnosim? Sjajno! Znam valjda već sve liječnike i medicinske sestre u regiji, jer kako sam kao pjevač često na putu, osim u Zagreb na dijalizu odlazim i u Sarajevo, Šibenik, Mostar, Split... Na dijalizu gledam kao na svojevrstan odlazak u teretanu', rekao je na polovici svog trogodišnjeg iščekivanja Kemal.

'Na svašta se čovjek navikne. Moglo bi se reći da živim u čekanju da telefon zazvoni i da mi jave da se našao bubreg za mene. No dok čekam, ne sjedim skrštenih ruku. Normalno radim, normalno živim, normalno nastupam', otkrila je sarajevska legenda tada za Studio.