FASHION WEEK ZAGREB

Katastrofalno slab odaziv poznatih

05.06.2009 u 10:02

Bionic
Reading

Izostanak glavne zvijezde Dreft Fashion Weeka, poznate španjolske dizajnerice Agathe Ruiz De La Prade te uočljiv manjak poznatih lica u publici obilježili su prvu revijalnu večer

Prvi dan ovosezonskog Dreft Fashion Weeka, započeo je u znaku gostovanja jesensko-zimske kolekcije španjolske dizajnerice Agathe Ruiz De La Prade. Kada kažemo kolekcije, mislimo baš to, s obzirom na to da se dizajnerica ove godine nije pojavila u Zagrebu. Kolekcija kao takva nije nimalo iznenadila blještavilom boja i maštovitošću, jer takvo nešto od Agathe i očekujemo. Plavi, crveni i ružičasti komadi u kombinaciji s lateks hulahopkama te konzervama i mašnama u kosi, ostavili su posjetitelje u čudu, jer takve boje i kreacije većina Hrvatica nikako ne bi odabrala za zimsku garderobu.

Debitantica ovogodišnjeg Dreft Fashion Weeka Vedrana Šehagić pokazala je niz kreacija inspiriranih šezdesetima s hlačama do gležnja i ravnim uskim suknjama te s bundicama od eko krzna. Maion - Marina Prevolšek nastavila je u istom stilu suzdržanog seksipila kreacijama inspiriranim glavnim junakinjama serije 'Mad Man'. Natalija Smogor ove sezone odlučila se za pleteninu u zagasito plavoj i sivoj boji te vrištećoj pink. Iako efektna, neobična kombinacija vune i tila očito je bila neugodna za nošenje pa su se manekenke češkale već pri kraju piste. Talijanski dizajner Mariano La Barbera predstavio se crno-bijelom kolekcijom bez imalo iznenađenja. Prvu revijalnu večer zatvorila je Marta Buzolić, koja je za razliku od drugih kolega prikazala ljetnu kolekciju.

Među publikom su večeras sjedila tek poneka poznata lica. Tako nam 'se ukazala' Mirjana Hrga koja je iskoristila pauzu kako bi nestala iz prostorije, Lupino, Tanja Tušek, nezaobilazni Ronald Braus, Lada Kajfež te Ida Prester.

Dvije stvari o kojima su svi prisutni tračali su: oporavak Ivane Ergić koja je nakon faze ekstremne mršavosti, konačno nabacila koji kilogram te o grudima Aleksandre Grdić, za koje su 'stručnjaci' iz publike tvrdili da izgledaju veće no inače. Alex je u svom stilu samo odmahnula i prokomentirala za fashion.hr: 'Grudi su mi iste kao i prije, malo sam smršavjela pa možda zato izgledaju veće?' Imamo još dva dana programa da doznamo.