NAJVEĆA KVOTA U POVIJESTI

Kanada dopušta ubijanje preko 450.000 beba tuljana!

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kanadska ministrica ribarstva Gail Shea obznanila je nevjerojatnu kvotu za ubijanje tuljana u 2011. godini: 468.200 beba tuljana

Svake godine Kanada provodi monstruozni pokolj tuljana, usprkos oštrim reakcijama i osudama iz cijeloga svijeta. Snimke pokolja koje su obišle i zgrozile svijet pokazale su da bespomoćne tuljane, najčešće ne starije od dva tjedna, ubijaju mučki harpunima i palicama, a krzno im često deru dok su još živi. Mnoge bebe tuljana umiru zarobljene pod ledom nakon ranjavanja, promatrajući pritom stravično umiranje drugih beba tuljana. Prošle godine ubijeno je više od 200.000 tuljana, a Kanada planira ove godine još krvaviji masakr, u kojemu će biti ubijeno 468.200 tuljana.

Ovo je najveća kvota u povijesti. Lovci na tuljane ubijali su palicama, toljagama i puškama više tuljana tijekom jedne godine, no to je bilo prije nego što je uveden sustav određivanja kvota, koji je nastao kao posljedica zabrinutih zaštitara kasnih 60-ih zbog mogućeg istrebljenja grenlandskih tuljana uslijed prevelikog broja tuljana koje ubijaju lovci na tuljane i ribari.

Ova kvota donesena je u vrijeme kada je led u zaljevu Sv. Lovrijenca opet toliko rijedak da majke tuljana imaju problema pronaći mjesto na kojem će se poroditi. Koliko će beba tuljana umrijeti od utapanja ove godine? Kanadsko Ministarstvo ribarstva i oceana priznaje da to ne zna.

Objavljivanje ove kvote učinjeno je da bi se nanijela uvreda svima onima koji se protive pokolju i bore za suosjećajnost i opstanak tuljana. Iako je ministrica Shea odobrila pokolj više od 468.000 beba tuljana, ne postoji tržište za toliko krzna. Kanadska vlada troši novac poreznih obveznika na subvencioniranje lova na tuljane za potpore lovcima za razvitak 'dodane vrijednosti' proizvoda od tuljana, za putovanja predstavnika ministarstva u Kinu kako bi se meso tuljana plasiralo na to tržište i na sve nepoštene načine kojima napada aktiviste protiv lova na tuljane.

No unatoč svemu, zahvaljujući napornom radu aktivista za zaštitu tuljana i organizacija diljem svijeta, velikom protivljenju Kanađana i nacionalnim zabranama uvoza proizvoda od tuljana (SAD, Meksiko, Slovenija, Hrvatska, Belgija, Nizozemska, Letonija i čitava Europska unija), tržište proizvoda od tuljana gotovo je iščeznulo u nekoliko proteklih godina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!