MALI VODIČ

Kakvi se dočeci Nove godine nude u Hrvatskoj?

26.12.2014 u 07:30

Bionic
Reading

Ako razmišljate o organiziranom dočeku Nove godine na nekom lijepom mjestu u Hrvatskoj, ove informacije pomoći će vam u odabiru

Prognoze su da će i ove godine većina građana Hrvatske dočekati Novu godinu u svojim domovima ili domovima svojih prijatelja, kao i na gradskim trgovima. Razlog za to je, naravno, ekonomska situacija u zemlji. No ima i onih koji će se počastiti u najluđoj noći u godini te u 2015. ući na nekoj od organiziranih zabava. A što se nudi u Hrvatskoj?

Zagreb
U glavnome gradu Hrvatske te njegovoj okolici ne nedostaje ponuda. Nudi se doček Nove godine u hotelima, klubovima, kafićima… Oni koji 2015. žele dočekati u glamuroznom raspoloženju mogli bi se odlučiti za primjerice hotel Esplanada. Za cijenu od 985 kuna po osobi Esplanada nudi sljedove vrhunske hrane, pjenušac, valcer te zanimljivu cjelovečernju zabavu.

Ljubitelje elektroničke glazbe zasigurno će privući novogodišnji doček u Boćarskom domu. Doček će zapravo biti pravi festival elektroničke glazbe, a nastupit će, među ostalima, Thomas Gold, Mark Knight i Toolroom Takeover. Ulaznice se nude po cijeni od 219 do 876 kuna.

Kada je riječ o najzanimljivijim dočecima, onda treba spomenuti i klupski doček Las Vegas Hangover edition koji organiziraju RNB Confusion i Hypo event centar u Zagrebu. Publiku će zabavljati najbolji hrvatski DJ-evi Zrna, Sheko i specijalni gosti, a kompletan prostor bit će uređen u stilu Las Vegasa. Ulaznice se prodaju po cijeni od 249 do 499 kuna.

Treba spomenuti i doček Nove godine u Tvornici. Naime drugu godinu zaredom Radio 101 i Tvornica kulture udružuju snage i organiziraju zabavu koja će se održavati na dvije pozornice. Glavni floor nazvan '101’s Greatest Hits' smješten je u velikoj dvorani i donijet će najbolje bendove i hitove koji se protekla četiri desetljeća vežu uz kultni zagrebački radio. Program u Malom pogonu nazvan je 'Indie napada!' i okupirat će ga najbolja plesna nekomercijalna muzika proteklih godina. Za doček u Tvornici potrebno je izdvojiti 40 kuna do 25. prosinca, a nakon toga cijena će biti 50, odnosno 70 kuna.

Osijek i slavonskobrodsko područje
Klubovi, hoteli i restorani na osječkom području također organiziraju doček Nove godine. Cijene su raznolike, a one najniže kreću se oko 200 kuna. Ponuda uglavnom uključuje piće i hranu uz, naravno, dobru glazbu. Najbogatiji doček nudi hotel Osijek. Za cijenu od 350 kuna goste će zabavljati Igor Delač i Aura Band, a uz dobru glazbu nudi se i ukusna hrana te vrhunska kapljica. Osječani Novu godinu mogu, među ostalim, dočekati i u klubovima Tufna, Exit i Bastion. Zanimljivi programi nude se i na slavonskobrodskom području. Dobra zabava najavljena je u restoranu Zelengaj u Velikoj Kopanici te u Cafe Disco Baru Life u Donjim Andrijevcima.


Split, Zadar i okolica

Za doček Nove godine pripremili su se i neki splitski ugostitelji i hotelijeri. Doček po cijenama od 200 kuna pa naviše tako nude Kavana Restaurant Bajamonti, Hemingway bar, hotel Atrium te Restaurant Arkada. Naravno, najglamurozniji doček uz obilje hrane i pića organizira hotel Lav, i to u restoranu Spalatum te u restoranu Pivnica. Dobra zabava moći će se pronaći i u okolici Splita. Primjerice Aurora Club Primošten ima osmišljen novogodišnji program i to za svega 80 kuna.

Nova godina organizirano će se čekati i u Zadru, a vrlo privlačno izgledaju programi hotela Falkensteiner koji je pripremio zanimljive aktivnosti za cijelu obitelj. Zabavno-edukacijski program u Falkylandu oduševit će najmlađe goste, a kako biste doista opustili tijelo i duh, Falkensteiner hotel Club Funimation Borik pripremio je i posebno osmišljene novogodišnje pakete Wellness & Spa po promotivnim cijenama. Nezaboravan provod nude uz bend, šampanjac, kuhano vino te velik vatromet na terasi Tramontana Bara.

Rijeka, Pula, Rovinj…
Osim na gradskom trgu, Nova godina će se u Rijeci moći dočekati na brojnim mjestima, među ostalim u Klubu mladih, bistrou Cres te Grand Hotelu Bonavia. Zabavnih dočeka bit će i u Rovinju, a poseban program pripremili su u hotelu Lone. Ondje će Staru godinu ispratiti u disko ritmu i stilu iz sedamdesetih uz probrano piće i ukusnu hranu. U Puli se Nova godina organizirano čeka u hotelu i Restaurantu Velanera, a u Fažani u hotelu Amfora. Cijene su različite, ovisno koje mjesto odaberete, ali za glamuroznije dočeke morat ćete izdvojiti nešto više novca. Najniža cijena kreće se oko 200 kuna.

Dubrovnik
Dubrovnik je i zimi omiljena destinacija brojnih Hrvata, ali i stranaca, pa će mnogi upravo u njemu ispratiti Staru godinu. Poznato je da su novogodišnji dočeci organizirani, među ostalim, u hotelu Radisson – Dubrovački vrtovi sunca te Culture clubu Revelin. Radisson je pripremio bogat program uz Nenu Belana & Fiumense, ali i posebnu zabavu za djecu. Cijena jednodnevnog paketa iznosi oko 2300 kuna. U Revelinu su pripremili raskošni scensko-glazbeni spektakl Wonderland, a cijena dočeka iznosi od 300 do 600 kuna.