RAZVODI, VJENČANJA...

Kakve tajne otkrivaju profili slavnih na Facebooku

22.02.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Na sam Dan zaljubljenih otkriveno je da bivša gospođa Gotovac navodno ljubi oženjenog i bogatog vlasnika pekarne, što je poslije stidljivo demantirala; prošlog tjedna saznalo se da splitska slikarica Suzana Štimac više nije u vezi s košarkaškim trenerom Damirom Milačićem, da bi potom izgladili trzavice i bili viđeni nasmijani u šetnji gradom, i tako bismo mogli nabrajati unedogled sve informacije iz života poznatih koje ekskluzivno doznajemo preko najpopularnije društvene mreže

OK, tu su i drugi slični kanali poput Twittera, ali najrašireniji, Facebook, stubokom bi mogao promijeniti dio novinarskih navika. U potragu za ekskluzivnom temom već sad ne morate na teren, bezuspješno ispijati tko zna koliko kava dok ne ubodete pravu robu koja će prehraniti vaš medij - dovoljno je stisnuti gumb na računalu, otići na svoj profil i, ako ste dosad bili vrijedni u sakupljanju prijatelja, ciljano prosurfati da vidite što ima novoga.

Snježana Mehun na putovanju u Meksiku, gdje se vjenčala s Mihaelom Galekovićem

Holivudske zvijezde ili naši celebovi, razlike nema, osim što je publici nekako uvijek zanimljivije što se događa preko plota, u najbližem susjedstvu. Dio njih koristi profile za poslovni PR i samopromociju, ali većini – namjerno ili spontano – pobjegnu statusi s detaljima iz privatnog života. Ništa drukčije kao kod bilo kojeg anonimca, jedino što je uvijek zanimljivije znati da 'i bogati plaču'.

Tako je na Valentinovo u magazinu Extra otkriveno da manekenka Simona Šajn, bivša supruga poduzetnika Ante Gotovca, navodno ljubi oženjenog i bogatog vlasnika pekarne. Izvor: Facebook, gdje je svoje emocije ljubavi i sreće pretočila u riječi nakon što je nedavno viđena u društvu novog muškarca. Bilo je to u jednom zagrebačkom klubu, gdje su se zabavljali i nazočnima, piše, djelovali jako prisno. Odatle su se skupa i odvezli u njegovom bijelom Porscheu, a Simona Šajn potom je ispisala znakovite statuse poput: 'To je to, moje srce govori' i 'Ima neka tajna veza…' Nakon razvoda, Simonicu su povezivali s nekoliko muškaraca, između ostalog i sa 40 godina starijim splitskim slikarom, ali ona se tek sad imala potrebu ispovjediti – na svom profilu na FB-u. Novinsku tezu poslije je kratko demantirala na portalu Index, pa zašutjela. 

Prošli tjedan, na istome mjestu, javnosti se povjerila splitska slikarica Suzana Štimac. Bivša žena nogometnog trenera i reprezentativca Igora Štimca preko noći je sa svog profila uklonila zajedničke fotografije s dojučerašnjim dečkom, košarkaškim trenerom Damirom Milačićem, koji je istovremeno nestao s njene liste prijatelja. Što se dogodilo, ne zna se jer nijedno od njih dvoje to nije željelo komentirati, a informaciju je prvi objavio Index, isto kao i kada je, u travnju prošle godine, Suzana u Damiru nakon razvoda pronašla novu ljubav. Isprva je to demantirala, a par je skrivao vezu sve do ljeta, kad su na Facebooku objavljene prve zajedničke fotografije. Sretni i zagrljeni narednih su mjeseci nekoliko puta snimljeni tijekom šetnji gradom, a Suzana Štimac priznala je da je u Damiru Milačiću pronašla sve što želi od muškarca.

Još jedan vrući par s naše javne scene nije odolio potrebi da verbalizira svoje emocije u korespondenciji na fejsu. Ljepotica svojedobno okićena lentom miss Hrvatske, Maja Cvjetković (25) i osamnaest godina stariji nogometaš Davor Šuker napisali su da su pronašli jedno u drugome ono što su tražili cijeli život nakon povratka s dvomjesečnog proputovanja Amerikom, gdje su skupa proslavili rođendane. Insajderi tvrde da nije nemoguće da su se u nekoj od lasvegaških kapelica i vjenčali, na što se Maja znakovito nasmijala, dodavši samo da je sretna i zaljubljena, a u svom statusu je zapisala: 'S nekim provesti dva mjeseca 24 sata na dan i obožavati tu osobu više nego prije je najbolji i najjači test, a mi smo ga prošli (mislila sam da to nikad neće biti moguće). Očito je naišla jedinstvena osoba.

Antonija Šolu na fejsu je 'povjerila' da ima novog dečka
Marko Grubnić zafrkava se da se 'plavuše bolje zabavljaju'



'Postoje ljudi koji vam izvade srce, a, srećom, ima i onih koji ga vrate na mjesto', riječi su kojima je kantautorica Antonija Šola prošle jeseni potvrdila nagađanja da ima novog dečka. Dva tjedna nakon prekida višegodišnje veze s pravnikom Lukom Čičinom Šainom, sreću je pronašla u naručju Aleksandra Ružina, poduzetnika iz Makedonije. Vlasnik tvrtke koja prodaje skupu automobilsku opremu očarao ju je, priznala je, ali nije to bila ljubav na prvi pogled: Amorova strelica pogodila ju je tek tri godine nakon što ih je u glazbenom studiju upoznao pokojni Toše Proeski

Ljubavne tajne, mada najčešće, nisu jedino što poznati vole podijeliti s nama na fejsu. Poduzetnica Snježana Mehun tako je nedavno na svom profilu objavila fotke sa svog putovanja po Meksiku, gdje se vjenčala s Mihaelom Galekovićem; stilistica Emilija Bunjac objavila da se zaručila, a glumica Jelena Veljača još je tijekom svadbene večere promijenila svoj status u 'married'. Glumica Ines Bojanić ondje je objavila prve slike svoje bebe. Muškarci su poslovično zakopčaniji i na Facebooku, ali jedan od onih koji redovito osvježavaju svoj profil je 'modni mačak' Marko Grubnić, koji stavlja slike svakog novog stajlinga koji osmisli i pritom se dobro zafrkava, a najviše na svoj račun, pa je tako nedavno stavio fotografiju sa snimanja naslovnice albuma Maje Šuput, na kojoj glumi plavušu. Dvije poznate pjevačice, Severina i Lana Jurčević, svoje profile vješto koriste za PR. Dok prva isključivo najavljuje koncerte i nova izdanja, potonja zapisuje i male ekskluzive iz svog privatnog života koje tako premijerno možemo pročitati – na Facebooku.

Bilo da je riječ o prekidima, razvodima ili novoj ljubavnoj sreći, poslu i kojekakvim novostima ili bremenu koje tišti dušu, sve se to nekad davno povjeravalo ispovjedniku, u modernom svijetu psihijatru ili, u najboljem slučaju, dobrom prijatelju, a najnovija adresa, besplatna, na dispoziciji u svako doba i bez suvišnih komentara, ako ih ne želite čitati, postao je – Facebook. Danas čak ni legendarni brico, koji je želio ostati mudro diskretan da sačuva glavu, ali istodobno se nije mogao nositi s težinom tajne, ne bi iskopao rupu u koju bi se izvikao - na njegovom profilu na Facebooku stajalo bi: 'U cara Trojana kozje uši!' Jer kako veli poučak te priče, ništa na Zemlji ne može se sakriti.