OMILJENA OBUĆA

Kakve će se gležnjače nositi ove jeseni

11.10.2016 u 08:00

  • +31

Trendi modeli gležnjača

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Čizme do gležnja modni su klasik bez kojeg su hladniji dani gotovo nezamislivi. Za novu sezonu dizajneri su se poigrali ovom omiljenom obućom i nude puno modela koji se stilom naslanjaju na aktualne trendove

Da je baršunogroman jesenski hit, već je dobro poznata činjenica. Luksuzni pliš svoje mjesto pronašao je i na mnogobrojnim modelima gležnjača. Upravo one smatraju se najpoželjnijim trendom sezone, o čemu dovoljno govore slavne djevojke koje su na vrijeme prepoznale njihov ogroman potencijal. S gležnjačama od luksuznog pliša i najobičnija dnevna kombinacija ne može izgledati loše.

Ove sezone ističu se i neki drugi maštoviti modeli od pliša. Uz standardne primjerke gležnjača koji uspješno odolijevaju nametnutim trendovima, nimalo rijedak su prizor modeli metalnog, lakiranog odsjaja ili pak efektni primjerci od žakarda s cvjetnim uzorkom.

Modeli ove neizostavne obuće podebljani su i nekim novim detaljima poput uočljiva patentnog zatvarača, a po pitanju pete i ove se sezone udobnosti pridaje velika pozornost.

Aktualni modeli čizama do gležnja uglavnom su sa stabilnom blok-petom ili s nešto manjom potpeticom u stilu 60-ih. Ovim aktualnim tipovima pete zajednička je skromna visina koja neće stvarati probleme pri cjelodnevnom nošenju, a istovremeno će podariti šik modne rezultate.

Ova je sezona pravo vrijeme da izađete iz modnih okvira i, umjesto gležnjača u provjerenim bojama, odaberete neki efektan model koji će podići i najdosadniju kombinaciju.