UGODNO, A ZAVODLJIVO

Jesenski trend osvojio slavne ljepotice i poznate Hrvatice

10.10.2016 u 11:02

Bionic
Reading

Čini se da su sve modne kuće i high street brendovi jednoglasno odlučili da je već zaboravljeni baršun tkanina bez koje nitko ne može ove sezone, bilo da se radi o odjeći, bilo o cipelama

Nakon što su gotovo svi dizajneri cipela u svoje kolekcije uvrstili makar jedne gležnjače od baršuna trend se proširio na sve ostale komade pa ove sezone možete blistati u njemu od glave do pete.

Pomalo misteriozan, a luksuznog prizvuka, baršun se našao u jesensko-zimskim kolekcijama poznatih kuća visoke mode kao što su Dries Van Noten, Julie de Libran i tvrtka nažalost nedavno preminule Sonije Rykiel, a koju dulje vrijeme zapravo vodi njezina kći. Erdem Moralioglu i Haider Ackermann potpuno su se prepustili baršunu i u svojim kolekcijama stvorili cijele outfite od te zgodne i sjajne tkanine.

Stoga ne čudi to da su slavne ljepotice, pa i poznate Hrvatice, već pronašle komade u baršunu i način na koji ga uklopiti u svoje stajlinge. Jelena Rozga je, kao i Kate Moss, Dakota Fanning ili slavna Iman, zablistala u baršunu od glave do pete. Najpoznatija hrvatska odvjetnica Jadranka Sloković njime je odlučila upotpuniti svoje uvijek elegantne stajlinge pa je ormar obogatila cipelama i sakoom, dok je voditeljica Nevena Rendeli već stigla isfurati trendovske široke hlače.

Istina je, malo će žena hrabro nabaciti plisiranu suknju od baršuna poput Victorije Beckham ili čizme iznad koljena u kojima se odvažno prošetala pop zvijezda Taylor Swift, ali za početak je i sako dovoljan za provjerene kombinacije s nezamjenjivim trapericama, a gležnjače se također lijepo ističu i slažu s drugim krpicama.