NOSI SE BARŠUN

Jesenski modni trend kojem ćete teško odoljeti

07.12.2016 u 14:50

Bionic
Reading

Mekan i izgledom luksuzan, baršun se smatra jednim od vodećih jesenskih trendova, o čemu dovoljno u prilog govori aktualna ponuda na policama dućana

Baršun kao vrsta tkanine nije nikakva novost u svijetu mode. I dok su je proteklih sezona brojni smatrali nenosivom, danas je i više nego poželjna.

Da je uistinu riječ o jednom od najvećih trendova jesenske sezone, dovoljno je pogledati kolekcije za jesen/zimu vodećih dizajnerskih imena poput modne kuće Balmain ili Stelle McCartney koja su aktualne kolekcije upotpunili haljinama, odijelima, kombinezonima, pa čak i kaputima od mekanog baršuna ili pliša.


Plišani materijali, međutim, nadolazeće sezone nisu isključivo rezervirani samo za odjeću. Zaluđenost dizajnera baršunom kao novom starom tkaninom vidljiva je i kada govorimo o obući i modnim dodacima.

Iako je riječ o tkanini koju su mnogi do danas smatrali teškom, zastarjelom i nenosivom, brojni dizajneri uspjeli su joj udahnuti svježinu spajajući je s upečatljivim i trendovskim jesenskim nijansama, a ponekad i živopisnim printovima.

Iako pliš na prvi dojam djeluje luksuzno, a samim time neprikladno za obične dnevne kombinacije, on to nikako nije. Odlično će izgledati u verziji topa kombiniranog s običnim trapericama ili kao modni dodatak poput torbice ili trendovskih gležnjača u jarkoj boji kojom ćete uspješno podići i najobičniji dnevni outfit.

velvet// dustypink//

Fotografiju objavljuje Daily Dose Of Fashion (@ddo.fashion)


Pri slaganju svečanih kombinacija ove jeseni nećete pogriješiti ako se odlučite za plišanu haljinu koja siluetom podsjeća na trendovske slip-haljine do koljena s tankim naramenicama.

Da će se ovaj trend nastaviti i narednih sezona, nedavno je potvrdila Victoria Beckham na njujorškom Tjednu mode predstavivši kolekciju za iduću ljetnu sezonu koja vrvi plišanim komadima u luksuznom izdanju.