RECEPT POSTOJI

Kako uspješno živjeti život?

07.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

U idućih pet mjeseci Zagrepčani će moći uživati u predavanjima koja će im omogućiti da nauče tehnike za ljepši i uspješniji život, a tportal.hr vas vodi na prvo predavanje - 12. veljače

Ako ste prošle godine propustili iznimno zanimljiva predavanja Brune Šimleše ili jednostavno želite nadopuniti svoja saznanja i spoznaje, onda će vas zasigurno razveseliti vijest da autor uspješne 'Ljubavologije' i ove godine priprema niz poučnih i korisnih predavanja.

Ovoga puta predavanja su inspirirana njegovom vrlo uspješnom knjigom 'Škola života', a održavat će se na novoj adresi – u Centru Kaptol u Cineplexxu, i to od veljače do lipnja. Teme će i ovoga šuta biti vrlo raznolike i životne.

Prvo predavanje koje će biti održano 12. veljače nosi naziv 'Kako razviti ljubav prema sebi?'. Bit će riječi o konkretnim alatima koji nam pomažu u razvijanju zdravog odnosa prema sebi. Razvijanje zdrave ljubavi prema sebi ne vodi prema egoizmu, narcisoidnosti ili prepotentnosti, već zdravom poštovanju onoga što jesmo. Omogućava nam samopoštovanje zahvaljujući kojem s drugima možemo formirati kvalitetne odnose i imati realna očekivanja.

Za sudjelovanje u nagradnjači u kojoj pet najbržih čitatelja vodimo na prvo predavanje kliknite na link ispod!


Po jednu ulaznicu za predavanje osvojili su:

Duška Vargović
Ivan Ščrbec
Ivan Modrušan
Ivana Djuric-Katanic
Tihana Mihajlov

Točno mjesec dana kasnije, dakle u ožujku, bit će riječi o razbijanju najčešćih zabluda u svijetu duhovnosti. Iako je ta literatura sve kvalitetnija, u njoj se i dalje mogu naći upitne ideje koje nam kompliciraju život. Na tom će se predavanju nešto neuobičajenije definirati pozitivne i negativne emocije, naglasiti razlika osuđivanja i prosuđivanja, proučiti koliko naše misli stvaraju naš svijet, je li sudbina unaprijed određena i još brojne druge ideje.


Predavanje u travnju pozabavit će se temom utjecaja psihe na zdravlje. Danas već i službena zapadna medicina priznaje utjecaj psihe na zdravlje, kako na kreiranje bolesti tako i na izlječenje. Na predavanju će se najviše govoriti o tome kako neizražavanje emocija i kompromitiranje utječe na stvaranje bolesti. Također, govorit će se o tome koliko je bitna zdrava prehrana, vježbanje, zdrave navike, a koliko zdravo srce i um.

Svibanjsko predavanje Brune Šimleše bit će posvećeno životnim ulogama. Često se osjećamo frustrirano jer ne znamo kako uskladiti svoje potrebe i odgovornosti kao majke, žene, prijateljice, kćerke, partnerice… Naravno, ista je situacija i s muškarcima. Čini nam se da je nemoguće zadovoljiti sve što se od nas očekuje i zato će Bruno pokušati otkriti kako uskladiti sve te uloge, moramo li svoj život svesti samo na igranje navedenih uloga, kako saznati što nas uistinu može usrećiti…

Posljednje predavanje koje će se održati u lipnju, nosi naziv: 'Kako preuzeti kontrolu nad vlastitim životom?'
Koliko možemo utjecati na vlastiti život? Što sve ovisi o nama? Jesmo li odgovorni za sve događaje u svom životu? Kako povećati osjećaj moći i kontrole nad vlastitim životom? Za sva navedena pitanja bit će ponuđeni i odgovori.

Predavanja će se održavati od 19 sati, a cijena za jedno predavanje iznosi 30 kuna. Paket ulaznica za svih pet predavanja košta 100 kuna. Ulaznice možete kupiti u svim knjižarama VBZ-a te Planetopiji.