BEZ KOMPROMISA

Kako urediti stan ako ste samac?

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Biti sam i uređivati dom ima velike prednosti – prostor možete u potpunosti urediti prema svojim željama i potrebama. Bez pregovora i kompromisa, stvorite ambijent koji će vas ispunjavati. Kompromisi su obično vezani uz muško-žensko poimanje uređenja prostora, koje se često značajno razlikuje
alvhemmakleri.se

alvhemmakleri.se

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Pripadnice ženskog spola su obično senzibilnije i profinjenije kada je u pitanju uređenje doma u odnosu na jači spol. Spremne su eksperimentirati i poigrati se neuobičajenim formama namještaja ili dekorativnih predmeta. U odabiru boja nemaju limita, jer sve boje mogu biti 'ženske', a pogotovo kada se međusobno kombiniraju

Važan im je opći ugođaj doma, koji mora ostavljati utisak toplog i sigurnog, u koji se rado vraćaju nakon okončanog radnog dana. Bez ograničenja, orijentirane samo na sebe, singl žene veliku pažnju posvećuju uređenju stana.

Singl žene uživaju u uređenju doma i u njega redovito unose puno svoje osobnosti tako da on predstavlja sliku njih samih. Iako su financije često ograničavajući faktor, singl dame nemogućnost kupovine skupljih komada namještaja nadomještaju dopadljivim bojama, finim tkaninama i dekoracijama, koje će domu dati ugođaj koji su poželjele.

Tipičan stan singl pripadnice ljepšeg spola bit će istovremeno praktičan i profinjen. Često će se u njemu naći boje poput crvene, ljubičaste, ružičaste, narančaste ili crne. Lampe, koje stvaraju ugodnu atmosferu u večernjim satima su obavezne. Linije namještaja su često organske ili zaobljene. Dekorativne tkanine imaju važnu ulogu u prostoru, a osim vizualne ljepote, moraju biti izuzetno ugodne za dodir, jer žene stvaraju dom za uživanje.

Singl muškarci imaju drugačiji pristup uređenju doma. Osnova u organizaciji je praktičnost, lakoća održavanja te ambijent koji je pomalo hladan u odnosu na tipičan ženski singl stan. Omiljena kombinacija boja im je crno-bijela uz eventualni dodatak sive, plave ili crvene za najhrabrije.

Stan često nije ogledalo osobnosti singl muškaraca već je to prostor koji se može transformirati prema njihovim trenutnim potrebama – radni prostor, prostor za druženje ili hobi prostor.

Uređenju stana singl muškarci pristupaju uglavnom kao obavezi koju moraju riješiti. Ugodan prostor za život im je izuzetno bitan, ali će se u toj realizaciji često konzultirati s drugima kako bi došli do objektivnog rješenja, jer personalizacija prostora nije prioritet.

Nedostatak identiteta prostora neki singl muškarci popravljaju izlaganjem svojih kolekcija minijatura automobila, fotografija ili drugih predmeta koje skupljaju, što daje šarm prostoru. Linije namještaja kao i samog prostora su redovito pravilne – pravokutne, bez posebnih naglasaka. Prostor je uglavnom korektan i vrlo lak za transformaciju, osobito kada sigl muškarac izgubi taj status i prepusti svojoj ljepšoj polovici da unese dio sebe u prostor.

Uređenje doma za singl osobe je u osnovi jednostavnije od uređenja doma za dvije osobe ili čitavu obitelj. Obzirom da je takav status najčešće samo prolazan, iskoristite ga kako biste ispunili sve želje koje će kasnije postati predmetom kompromisa. Kreativni red ili nered, sklad ili nesklad, koji samo vi razumijete, neka postanu dio interijera vašeg doma. Uživajte u slobodi opremanja svog životnog prostora i izazovima koje ono donosi...

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi