OVO MOŽE SVATKO

Kako što jeftinije osvježiti ormar

08.01.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Iza nas je mjesec potrošačkog ludila, a novčanici svima tanki. Tko će sad trošiti na novu odjeću, ma koliko vam dojadilo zimsko rotiranje istih komada. Srećom, postoji mnogo načina na koje da se može obnoviti izgled bez prevelikih izdataka. Evo nekoliko trikova

Nosite široki pulover preko svečanog komada. Baš se to traži ove sezone - znate onaj izgled Kate Moss, istovremeno sofisticiran i kul.

Kupite jeftin par rukavica. Ma ni ne slutite da vam neke zanimljive rukavice koje možete ubosti na rasprodajama već za cijenu dviju šalica kave mogu styling iz dosadnog pretvoriti u zanimljiv.

Isfurajte dokoljenke. Ionako ih imate u ormaru i nosite ih ispod hlača! A da ih, za promjenu, isfurate uz kratke hlače ili suknju, povrh gustih hulahopki? Uz njih idu i visoke čizme, i gležnjače… I, da, u modi su i one industrijske, ali i one koje vam je isplela baka.

Pokušajte sa svijetlom nijansom ruža za usne. Nitko neće primijetiti da svaki tjedan nosite istu haljinu ako pomiješate jednom ruž u boji koralja, a drugi put ružičasti.

Dodajte remen haljini i tunici. Nemojte odmah odbaciti ovu ideju; ponekad se, kad nešto isprobate, doista možete ugodno iznenaditi. Remen može zanimljivom učiniti i mršavice, ali i one punije građe.

Zamijenite gumbe na kaputu
Tko još treba novi i skupi kaput, kad ćete zamjenom gumba (možda da ovaj put stavite trendi zlatne?), postići isti učinak. Razmislite s kojim biste kaputom, možda i debelom vestom, mogli to učiniti.

Nosite visoke pete uz nešto na što biste inače nosili tenisice, ali vrijedi i obrnuto. Možda ne baš salonke uz trapez trenirku, ali uz traperice ili tajice, zašto ne! Izgledat ćete neočekivano, možda i neočekivano dobro. Možda je vrijeme da unesete novine u svoj stil.

Naglasite poprsje. Ne dubokim dekolteom, već ogrlicom. Krupnom i upadljivom, možete privući pozornost i ujedno skrenuti pozornost s ostalih dijelova tijela ili stylinga, ako to želite.

Rajf ili traka u kosi? Ma zašto ne. Bez obzira nosite li dugu ili nešto kraću kosu, rajf čini čuda. Ne mora biti napadan ako to ne volite, već tanak s nekim metalik odsjajem ili kojim cirkonom..

Tajice s uzorkom? Jeftine su, a nude čudesne mogućnosti.

Za kraj, prokopajte malo po svom nakitu. Možda se nešto može aktualizirati, nešto prepraviti. Novi nakit osvježava staru i isfuranu kombinaciju.