NEKE NOVE TEHNIKE...

Kako se što brže i bezbolnije depilirati

05.04.2013 u 09:44

Bionic
Reading

Inovativne tehnike depiliranja omogućuju brzo i bezbolno uklanjanje dlačica, a pritom i njeguju kožu

Eliminacija dlačica s nogu, ruku, pazuha i bikini zone nešto je što se podrazumijeva, a sve je više i muškaraca koji prakticiraju taj kozmetički tretman. Koriste se brojne tehnike kako bi se postigla satenski glatka koža, bez oštećenja, koja će što dulje izdržati bez novih izraslina. Depilirana koža odmah je ljepša jer se uklanjanjem dlačica istodobno vrši i piling.

U posljednje vrijeme vrlo je popularna egipatska depilacija na bazi šećerne paste koja ne lomi dlaku, nego je čupa iz korijena, zbog čega su rezultati dugotrajniji. Pogodna je i za vrlo osjetljivu kožu pa se u kozmetičkim salonima izvodi i na osjetljivim područjima poput bikini zone.

Sve više žena odlučuje se za trajno uklanjanje dlaka pomoću lasera i IPL uređaja, osobito s manjih zona, recimo, nausnica i pazuha, jer je to dugoročno najisplativije. Uz napomenu da takve tretmane smiju izvoditi samo specijalizirani stručnjaci.

Vosak
je jedna od najčešće primjenjivanih tehnika, a može se nanositi vruć ili hladan, poput onoga na dvostrukim trakama Oriflame Silk Beauty. Nakon depiliranja kožu je najbolje nahraniti mlijekom za tijelo ili specijalnim proizvodom, recimo gelom na bazi ekstrakta umirujuće aloe vere brenda Čupko.


Epilatori su također dobro rješenje, osobito financijski, jer imaju iznimno dug rok trajanja, a jedina mana im je što se ne mogu koristiti za duge dlake. Ako je potrebno, prvo uklonite dlake britvicom, pa ih epilirajte kad počnu rasti. No epilatori nisu idealno rješenje za područja poput bikini zone i pazuha.

Epilator Braun Silk-épil Xpressive Wet & Dry ima veliku komparativnu prednost, može se koristiti pod vodom tijekom kupanja ili tuširanja, što znatno umanjuje bol.