KRONOLOGIJA

Kako se raspala velika ljubav Tanje i Gorana?

09.04.2013 u 14:54

Bionic
Reading

Nakon višemjesečne stanke s vijestima o razvodima (zadnja domaća je bila vijest o razlazu Nine Badrić i Bernarda Krasnića), poslije mnogo šuškanja i naslućivanja o njihovim problemima, prolomila se vijest da se rastaju Tanja Dragović i Goran Ivanišević

Ljubav koja je počela kao scenarij jedne romantične komedije postala je ljubavna drama.

Super uspješni Goran Ivanišević i Tatjana Dragović upoznali su se na vrhuncu svojih karijera. Goran se svim silama posvetio karijeri, njegov život se svodio na naporne treninge i putovanja, a pobjeda nad Peteom Samprasom 1991. dala mu je vjeru da će biti među najboljima.

Tanja je pak već u djetinjstvu napravila zavidnu manekensku karijeru. Kao 13-godišnja djevojčica nosila je Diorovu reviju te je izašla na pistu držeći se za ruke s Carlom Bruni.

Svoj uspon prema vrhu započela je u agenciji Midikenn, a onda su se zaredali mnogobrojni angažmani po svijetu, jer su o njoj vodili brigu njujorški, pariški i milanski Elite. Snimala je reklamne kampanje za mnoge vrhunske dizajnere.

Upoznali su se 1998. godine kada je Tanji bilo 18, a Goranu 25. Goran je vidio naslovnicu američkog Cosmopolitana na kojoj je bila Tatjana. Toliko mu se svidjela da je iskoristio sva svoja poznanstva kako bi je upoznao. Goran nije odmah Tanju oborio s nogu, ali doček Nove godine u Dubaiju bio je poput bajke jer je Tanja na tom putovanju dobila i zaručnički prsten.

Uspješni par nizao je uspjehe te su u Hrvatskoj živjeli američki san. Goran je s 30 godina ostvario svoj najveći uspjeh. S pozivnicom organizatora Grand Slama iz Wimbledona bio je pobjednik povijesnog finala.

Prvu krizu su Tanja i Goran prebrodili upravo tada jer se uz Goranovo ime vezalo ime Monike Jakišić, nekadašnje miss dijaspore, te Luciane Morad, brazilske ljepotice.

Nakon rođenja Amber Marije, sve je izgledalo skladno, no onda se opet počelo pisati o tome da je Tanja bliska s Borisom Vidićem, a Goran s Vanjom Halilović.

No par je sve demantirao 2008. kad se saznalo da je Tatjana Dragović ponovno trudna i da nosi sina, kojeg su nazvali Emanuel. Idila je prekinuta za Valentinovo, kada je Goran snimljen ispred stana u kojem se sastajao s Vanjom Halilović. Goran je nakon iseljenja istupio javno te je napisao pismo isprike.

'Imao sam potrebu javno istupiti jer sam povrijedio osobu do koje mi je neizmjerno stalo. Svjestan sam da sve što kažem ili učinim ne može umanjiti moja djela i posljedice istih. Ovih putem se želim ispričati supruzi što sam ju povrijedio. Ona je jedina osoba koju volim, s kojom želim provesti svoj živo', napisao je Goran, par se nedugo nakon toga vjenčao San Pedru, a u Americi su živjeli pola godine.

Nakon što su se vratili u Hrvatsku, u medijima je izbila nova afera koja će vjerojatno dodatno poljuljati njihov odnos. Objavljene su fotografije na kojima se Tanja druži s mladim nogometašem Markom Šimićem, no ona je oštro demantirala bilo kakvu vezu s nogometašem i objasnila da su samo prijatelji.

Nedavno je Goran dao intervjuu gdje je istaknuo da je Tatjana njegova najbolja prijateljica.

'Skupa smo od njezine 18. godine, mi smo najbolji prijatelji i to je najvažnije, to prijateljstvo. Bilo je i loših, i dobrih, i svakakvih trenutaka, ali ostali smo najbolji prijatelji i uvijek će tako biti. Podrška smo jedno drugom bez obzira što neki ljudi navijaju da ne bude tako i svašta rade. Bila je uz mene kad mi je bilo najteže. Kad se s nekim vežeš, to je doživotno', objasnio je za INmagazin.

Naznaka da nešto ne štima bilo je mnogo. Tanja je nedavno slavila svoj 35. rođendan bez Gorana koji je bodrio Cro Copa u zagrebačkoj Areni, odmarala se u društvu svojih prijateljica na Maldivima, a zadnji put su zajedno pozirali na promociji web magazina Buro 7/24 prošlog ljeta kad njihovi široki osmijesi i dobro raspoloženje nisu dali naslutiti da će dugogodišnjoj fatalnoj ljubavi doći kraj.

Iako njihova ljubav traje već punih 17 godina, bila je, čini se, previše puta na kušnji.