TRIK, DVA

Kako savršeno isfenirati kosu kod kuće

17.01.2013 u 10:20

Bionic
Reading

Ostavlja li vam vaše kućno feniranje kosu malo – neukroćenom? S uvijenim pramenovima sprijeda, a ne baš ravnim dijelovima otraga? Vjerojatno ne fenirate kosu baš kako treba, stoga izvolite nekoliko trikova

Nekoliko je kritičnih faktora zbog kojih niste zadovoljni nakon što kod kuće sami isfenirate kosu. Obično koristimo nastavke za fen kojima lagano prolazimo kroz kosu, ali prevrući zrak začas može previše isušiti vašu kosu. Ili možda koristite krivu četku, da ne spominjemo njezino krivo držanje.

Frizerski stručnjaci najčešće se susreću s pitanjem: 'Zašto je moja kosa ravna koju minutu, a nakon sat vremena nestašna i valovita?' Evo njihovih naputaka:

Četka: 'Najveća je pogreška koristiti metalnu četku – one se prebrzo zagriju te su prevruće za kosu. Potražite okruglu četku od mješavine umjetnih vlakana i svinjskih čekinja.

Podešavanje topline i zraka: 'Ako imate kovrčavu kosu, nemojte pretejerati s prevrućim zrakom niti stavljajte jačinu puhanja zraka na maksimum. Ako vam se kosa prenaglo isuši, bit će teže raditi s njom, odnosno teže ćete postići oblik koji želite.

Fen neprestano pomičite: Na prvu vam se može činiti da postižete bolji učinak ako zadržavate fen na jednom mjestu, ali nemojte to raditi. Stalno pomičite fen, inače ćete spržiti kosu.

Kut pod kojim držite sušilo i četku: Četka mora stajati vertikalno, a sušilo horizontalno, nikako obrnuto. Kosu ravnajte prema unatrag.

Pravilno razdijeljujte kosu – najprije isfenirajte kosu na vrhu glave, pa sprijeda, a tek onda otraga.

Potežite kosu – preko svakog pramena prijeđite koliko god je potrebno za savršeno izravnavanje, makar to bilo i deset puta. Treba paziti da se uvijek krene od korijena te da se napinje kosa prema vrhovima.