BEZ POGREŠKE

Kako ovoga ljeta nositi odjeću bez grudnjaka?

27.06.2012 u 09:03

Bionic
Reading

Kada temperatura na termometru poraste, a sunčani dani se zaredaju, ljetne haljine i topići s tankim naramenicama ili pak bez naramenicama postaju omiljeni odjevni predmet. No postavlja se tu vječno pitanje – nositi ili ne grudnjak ispod takve odjeće?

Uskladiti ljetnu laganu i često vrlo otvorenu ljetnu odjeću s donjim rubljem ponekad uopće nije lak zadatak. No u istoj mjeri u kojoj nenošenje grudnjaka može biti pogrešno ili neprimjereno, isto tako krivi odabir grudnjaka, naramenice koje vire ili pak one silikonske koje se urezuju u kožu mogu biti čista modna pogreška, piše Yahoo Shine.

Kao prvo, nošenje odjeće bez grudnjaka nije za svakoga. Damama s malim grudima puno je lakše pronaći odjevne predmete ispod kojih grudnjak nije nužan, a one s većim grudima mogu imati problema s kroćenjem oblina te izazvati potpuno neželjenu pažnju i poglede.

Ako ovoga ljeta želite zablistati u odjevnim kombinacijama s prorezima ili pak bez naramenica bez grudnjaka, donosimo vam osnovna pravila kako nositi odjeću bez grudnjaka.

Nikada nemojte ići na posao bez grudnjaka. Jednostavno je neprimjereno i neukusno, stoga odvažne modne kombinacije ostavite za slobodno vrijeme, a ovog pravila se čvrsto držite.

Ako pak ne želite nositi grudnjak, preskočite odjeću od svile ili načinjenu od kakvih drugih laganih materijala. Ovakve tkanine naglašavaju sve što se nalazi ispod te bi se moglo pokazati puno više od planiranog i privući poglede. Ispod svilenih haljina najbolje je rješenje odjenuti glatko donje rublje bez šavova ili steznu haljinu.

Pripazite na lagane ili šire topiće načinjenih od klizavih materijala. Naime, ako ne pripazite dovoljno, prilikom saginjanja, materijal takvog topića će samo skliznuti i otkriti jako puno toga, točnije rečeno, sve.

Ako nosite grudnjake košarice veličine C, D ili više nemojte nositi tuba-haljine, topiće ili haljine bez naramenica. Naime, takav kroj će stisnuti grudi te stvoriti nepoželjan dojam prilikom kojega će se grudi spojiti, a to nije nimalo privlačno.

Za veće grudi svakako birajte odjeću s naramenicama, a odlično rješenje su topići i haljine koji se vežu oko vrata. Na taj način možete i regulirati dubinu dekoltea, a što čvršće zavežete trakice, to će grudi imati veću potporu.

Odličan izbor su i haljine rezane ispod prsa. Naime, takav kroj će vizualno produljiti struk, a istodobno omogućiti potporu grudima.

Odjeću bez grudnjaka vrlo lako se može nositi i uz pomoć silikonskih ljepljivih trakica. Tako ćete jednostavno prekriti neželjeno proziranje bradavica, a možete staviti i one malo šire kako bi grudi malo podignuli i učinili ih raskošnijima.