NAJLAKŠE METODE

Kako odrediti je li vam pas debeo

17.05.2017 u 15:34

Bionic
Reading

Višak kilograma jedna je od boljki modernog svijeta, bez obzira ma to jesu li u pitanju ljudi, mačke ili psi. Ako ste vlasnik psa i želite znati biste li trebali svog psa staviti na dijetu, postoji nekoliko načina na koje to možete učiniti

Rebra

Ako psu bez problema možete napipati rebra, nemate razloga za brigu. Vaš pas nije predebeo.

Struk

Kad stanete iznad svog psa, morate moći vidjeti široka prsa koja se zatim sužavaju u struk. Ako pas nema struk, to znači da bi trebao na dijetu.

Osobna higijena

Ako pas ne može vršiti vlastitu osobnu higijenu (spustiti si glavu među stražnje noge), to je prilično dobar znak da ga muči višak kilograma.

Disanje

Ako vam se pas muči kad diše ili vam se čini da dosta dahće, a ne bi mu smjelo biti vruće, vjerojatno ga muči višak kilograma. No, naravno, kad su u pitanju poteškoće s disanjem, valja posjetiti veterinara.

Kretanje

Ako se pas teško kreće ili mu nije lako ustati i leći, to može biti znak problema s kilogramima, no tek kad isključite ostale zdravstvene probleme.

Zatvor

Psi, baš kao i ljudi, mogu imati problema s probavom. Možda vaš pas nije predebeo, već ga muči zatvor ili nadutost. U slučaju takvih problema, razgovarajte s veterinarom o mogućoj promjeni prehrane svog ljubimca, kao i povećanju dnevne aktivnosti.

YouTube Autor: YouTube