U DILEMI STE?

Kako odabrati idealnu dječju kremu za sunčanje

27.06.2011 u 08:58

Bionic
Reading

Što više budete ulagali u 'sunčev kapital' svoga djeteta, osigurat ćete mu veće 'prinose' u zrelijoj dobi

Što je to 'sunčev kapital'? 'Capital Soleil ili sunčev kapital', navodi se u Vichyjevu priopćenju, 'kongenitalna je sposobnost kože da štiti svoje unutarnje strukture i održava normalno funkcioniranje, čak i kad je izložena štetnom sunčevu zračenju. Razlikuje se ne samo između djece i odraslih, već i od osobe do osobe (ovisno o fototipu), a s godinama se smanjuje.

Tijekom samo jednog ljetnog dana, recimo, na plaži, dijete je triput više izloženo štetnom utjecaju UV zraka. Ne samo zato što je njegova koža tanja i osjetljivija jer još uvijek nema potpuno razvijen zaštitni pigmentacijski sustav (koji se formira sve do puberteta) nego i zato što stalno trčkara naokolo, pa je izloženo direktnim sunčevim zrakama i onima koje se reflektiraju o morsku površinu.

Ako je dijete zaštićeno šeširićem, košuljicom, naočalama i kremicom, razloga za brigu nema. Naravno, nijedan brižni (i razumni) roditelj neće izlagati dijete u kritičnom razdoblju od 10 do 16 sati. Štoviše, ako je beba mlađa od šest mjeseci, nikako je nećemo izlagati suncu. Koža je u toj dobi vrlo osjetljiva i na sunčeve zrake i na zaštitne kreme. Bebe starije od šest mjeseci valja držati u hladu, obavezno zaštićene šeširićem i specijaliziranom zaštitnom kremom, recimo, hipoalergenim Avèneovim ili La Roche-Posayevim preparatima sa zaštitnim faktorom 50+.

U svrhu zaštite vrijednog sunčeva kapitala vašeg djeteta Vichyeva pouzdana linija Capital Soleil, koja sadrži umirujuću termalnu vodu iz Vichyja i vitamin E, nudi mlijeko i sprej s vrlo visokom zaštitom SPF 50+.

Unutar Niveine bogate sunčane linije ove su se godine pojavili i proizvodi Pure & Sensitive, na bazi prirodnih sastojaka, u kojoj se ističu losion i sprej za djecu sa SPF-om 50+.