Povratak u „novo normalno“

Kako obaviti sigurnu kupovinu za obitelj i dom?

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Szymon Brzoska

Trgovine su otvorene, no uz sva pravila, mnogi se pitaju kako kupovinu obaviti sigurno i bez stresa. Zahvaljujući svojoj otvorenoj arhitekturi retail park je idealna destinacija za siguran i udoban shopping. No, prije nego se uputite u vašu omiljenu trgovinu, pročitajte nekoliko korisnih savjeta kako bi vaša kupnja bila i sigurna i ugodna

Trgovine Arena Parka, JYSK, Kik, Sancta Domenica, Pepco, Bubamara, CCC, LC Waikiki, PittaRosso, ExtraSports i Intersport Outlet, uglavnom vezane za kategorije dom, obitelj i sport, već tjedan dana spremno dočekuju svoje posjetitelje i kupce. Povratak u „novo normalno“ sa sobom donosi i nova pravila pristojnosti i ponašanja pa kako biste zaštitili sebe, svoje najdraže, ali i sve druge, ne smijete zaboraviti da su na snazi određena pravila o ponašanju u trgovinama.

Naš prvi savjet je i inače zakon svih vrsnih shoppingoholičara, a to je da napravite dobar plan jer tako, ne samo da nećete kupiti gomilu stvari koje niste planirali nego ćete izbjeći i bespotrebno šetanje i zadržavanje u trgovinama. Bolje da za to vrijeme i novac prošetate na svježem zraku šetnicom Arena Parka ili se, čim se kafići otvore, bezbrižno odmorite i popijete kavicu na terasi kafića Leggiero Loft.

Za odlazak u kupovinu opremite se, ukoliko ste u mogućnosti, zaštitnom maskom i rukavicama. Prije ulaska u trgovinu dezinficirajte ruke sa sredstvom iz dispenzera koji će vas dočekati na ulazu. Danas već svi znamo da su održavanje higijene, baš kao i držanje razmaka, ključni za sprječavanje zaraze koronavirusom. Držite razmak od bar 2m u odnosu na druge kupce i radnike u trgovini, bez obzira na to što imaju zaštitne maske i rukavice. Poštujte ostale, izmaknite se kad je to potrebno te imajte strpljenja za zaposlenike trgovina i slušajte njihove upute pogotovo kada je riječ o održavanju razmaka i obveznim dnevnim dezinfekcijama trgovina.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Savjetujemo da izbjegavate dodirivanje artikala koje nemate namjeru kupiti. Bilo bi dobro da odjeću koju želite kupiti ne isprobavate u trgovini već da je kupite i probate kod kuće. Ako vam ne odgovara, trgovine će vam prihvatiti povrat odjeće, a sva odjeća koju kupci vrate bit će odložena u poseban prostor na 5 dana prije vraćanja u prodaju. Iako je uvijek bilo pristojno odjeća isprobavati pažljivo, danas je to nije pitanje samo pristojnosti već i savjest i znaka brige o drugima.

Ako ste u mogućnosti, prilikom plaćanja birajte beskontaktne kartice, što osim zdravlja može imati i dodatne benefite jer ponekad kartičari nude dodatne pogodnosti za beskontaktno plaćanje pa obratite pozornost i uvijek pitajte blagajnicu postoji li kakva akcija za tu vrstu plaćanja.

Ovo je vrlo izazovno vrijeme u kojem se jako puno stvari koje smo do sad uzimali zdravo za gotovo mijenja. No to ne treba nužno značiti da se mijenja na gore, svi savjeti koji smo vam dali, omogućit će vam bolji shopping i bez obzira na situaciju oko koronavirusa. No, svi smo svjesni da ipak moramo biti oprezniji nego prije. Trgovci u Arena Parku posluju po najvišim higijenskim standardima, međutim, odgovornost je na svima nama te uz poštovanje propisanih mjera, ostalih kupaca i svih zaposlenika trgovina i u „novoj normali“ shopping može biti i siguran i pravo zadovoljstvo.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!