ZAŠTITA OD SUNCA

Kako njegovati kosu ljeti

04.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Uplovite u kreativno ljeto oblikujući frizure višenamjenskim proizvodima koji štite kosu o sunca i soli

Krajnji je čas da otkrijete iznimne mogućnosti višenamjenskih proizvoda za zaštitu kose od UV-zračenja. Iznenadit ćete se koliko ih osim kose istodobno štiti i njeguje kožu. Što je najvažnije, pomoći će vam da lakše oblikujete omiljene ljetne frizure i da eksperimentirate s lookovima za koje inače nemate vremena (ni hrabrosti) tijekom godine.

Legendarno višenamjensko suho ulje Nuxe ove godine slavi 20. rođendan. Osim klasičnog ulja, postoji i njegova glamuroznija verzija obogaćena svjetlucavim zlatnim česticama, Nuxe Huile Prodigieuse Or. Njime možete doslovno pozlatiti kožu i kosu… i spremni ste večernji izlazak.

Keune Sun Sublime Oil SPF 8 također je višenamjenski proizvod s niskom zaštitom od UV zračenja, što ga čini vrlo popularnim među onima koji jednim 'udarcem' žele riješiti problem zaštite kose i kože. Ne zaboravite ga nanijeti svaka dva-tri sata jer, podsjećamo, SPF 8 znači da osigurava zaštitu tijekom (8 x 20 min) 160 minuta.

Osim Keuneove specijalizirane linije sa šamponom, regeneratorom, hranjivim maskama i uljima za zaštitu kose od sunca i soli, obratite pažnju i na hvaljene proizvode iz linija Schwarzkopf Sun Protect, Kérastase Soleil i L'Oréal Professionnel Solar Sublime. Iz potonje izdvajamo novi mliječni serum za obnovu vlasi nakon sunčanja, L'Oréal Professionnel Sérum Lacté.

Probleme s raspetljavanjem neposlušnih vlasi prepustite učinkovitom (i neobičnom) krutom regeneratoru na bazi prirodnih sastojaka Lush Jungle koji olakšava raščešljavanje kose i oblikovanje željenih frizura.

Za kosu kojoj manjka volumena i sjaja, australski frizerski mag Kevin Murphy pripremio je 'bestežinski' preparat Anti.Gravity koji ne sadrži ulje pa ne otežava vlasi.