LJETNA POSLASTICA

Kako napraviti osvježvajući desert u čaši

24.07.2013 u 08:18

Bionic
Reading

Vlasnik gastro kutka Wok by Matija i prošlogodišnji finalist popularnog gastro showa Masterchef, Matija Nikolić otkriva odlične ljetne recepte koji će zasigurno zadovoljiti i najizbirljivija nepca

Nekadašnji chef Kaptolske kleti te prošlogodišnji finalist popularnog gastro showa Masterchef, Matija Nikolić vlasnik je simpatičnog gastro kutka koji se nalazi u Varšavskoj ulici, u prolazu pored kazališta Kerempuh.

Posebno za čitatelje tportala pripremio je lagane i osvježavajuće ljetne recepte.

Osvježavajući desert u čaši
(za četiri osobe)

Sastojci:
200 g mascarponea
200 g jogurta
1 limeta
200 g jagoda
degestiv-keksi s čokoladom
4 žlice šećer
1 dcl vode
svježa menta 10 listića


Priprema

U jednoj zdjeli dobro izmiješajte mascarpone, jogurt, dvije žlice šećera i sok od limete, a u drugoj zdjeli na laganoj vatri karamelizirajte ostatak šećera i na to dodajte jagode narezane na četvrtine, mentu i vodu. Pustite da lagano krčka dok se ne poveže, a nakon toga dobro ohladite. U čaše slažite red kreme od mascarponea, red keksa natrganih na komadiće pa red jagoda i tako ponavljajte dok ne napunite čaše. Poslužite dobro ohlađeno i dobar tek.