NOVA DIJETA

Kako izgubiti pet kilograma u samo 12 dana

03.06.2013 u 09:36

Bionic
Reading

Nova dijeta obećava da u samo dva tjedna, prehranom baziranom na avokadu, jajima, svježem siru i odrescima, možete smršavjeti cijeli konfekcijski broj

Dijeta na bazi masnoće sve je popularniji režim prehrane među trendsetericama. Prehrambeni plan obećava da se programom može smršavjeti za jedan konfekcijski broj u samo 12 dana.

Prije prvog treninga klijentima se mjeri postotak masti, a nakon toga slijedi trening koji uključuje 15 minuta dnevno vježbanja utezima, zatim 80-ak trbušnjaka kako bi se ubrzao metabolizam i topile masnoće, a ne mišići.

Dijeta ne dopušta šećer i ugljikohidrate te se temelji u potpunosti na masnoćama. Program od 12 dana uključuje odreske, jaja, avokado, orahe i svježi sir, sve u određenim omjerima bjelančevina i masti. Od dodataka prehrani preporučuju se željezo, magnezij, kreatin i aminokiseline koji ubrzavaju otapanje masnih naslaga.

Dijeta se temelji na premisi da masnoće održavaju inzulin stabilnim i pomažu sagorijevati više kalorija. Dijeta preporučuje da jedete samo kad ste gladni. No budući da ne unosite ugljikohidrate, razina šećera u krvi neće varirati pa jednostavno nećete imati apetita.

Stradati, doduše, može vaš društveni život budući da nije dopušten alkohol, no nakon 12 teških dana, bit ćete mršaviji za 4,5 kilograma, od čega su 2,5 čista mast, a naslage na bokovima, trbuhu i leđima će nestati, piše Daily Mail