NJEŽNO S NJEŽNIM

Kako ispravno održavati grudnjake?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.11.2011 11:06
  • Objavljeno 15.11.2011 u 11:06
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Taj je odnos neusporediv s nekim drugim. To je odnos u kojem vas nešto podržava, dosljedno, svaki dan. Vjerojatno je vaša veza stabilna već godinama. Drage čitateljice, govorimo o vezi između vas i vašeg grudnjaka te savjetujemo kako ih pravilno održavati da biste se i dalje družili

Prosječna žena ima devet grudnjaka, ali ih samo šest nosi redovito. Redbook Magazin piše da žene diljem svijeta svake godine potroše oko 16 milijardi dolara na grudnjake. Kako biste produlji život svog rublja, Huffington post popisao je osam ključnih pravila koja trebate poštovati kad je riječ o skrbi za vaše grudnjake.


1. Perite ih dovoljno često
Preporuka je ženama da operu svoj grudnjak nakon što je nošen dva puta. Naravno, ako je riječ o sportskom grudnjaku, trebali biste ga barem isprati nakon vježbanja u hladnoj vodi (hladna voda pomaže da grudnjak zadrži elastičnost). Ako rotirate grudnjake, trebali biste ih oprati barem jednom tjedno.

2. Perite grudnjake ručno (ako je moguće)
Ručno pranje grudnjaka nježnim deterdžentom i hladnom vodom najbolji je način da se produži život ovom delikatnom donjem rublju. To je važno pogotovu kod čipkastih, finijih verzija grudnjaka i kod onih koji imaju žicu. Slijedite pravilo: ako grudnjak ima čvrste košarice – perite ga obavezno ručno.

3. Uvijek koristite lagani program u perilici
Ako ne možete grudnjak ručno prati, važno je da u perilici perete na najnježnijem programu. Puno mehaničkog djelovanja i okretanja uništava delikatno rublje. I zapamtite: uvijek koristite hladnu vodu, nikada vruću. Hladna voda će pokirati likru i vratiti joj elastičnost do neke mjere. Pranje smatrajte kao osvježavanjem likre čime joj vraćate snagu i rastezljivost.

4. Zakopčajte grudnjake prije pranja
Mnoge od nas su otkrili da su nakon pranja u perilici trake potpuno isprepletene, a da su kukice oštetili nježnu čipku. Da biste izbjegli te nevolje, pobrinite se da uvijek zakopčate svoj grudnjak prije pranja. Tako ćete i smanjiti mogućnost deformacije grudnjaka.

5. Koristite vrećice za pranje
Drugi je način da spriječite deformiranje grudnjaka da ga odvojite od ostatka odjeće pomoću mrežaste vrećice za torbu.

6. Čuvajte grudnjake od jakih deterdženata
Kako biste zaštitili elastičnost tkanine, nemojte koristiti jake deterdžente. Koristite blagi sapun ili dječji šampon.

7. Ne miješajte bijelo i šareno rublje
Iako ovo pravilo vrijedi za sve vrste rublja, to je osobito važno kada je u pitanju donje rublje. Budite oprezni kad perete rublje, jer ono sadrži sintetiku, što znači da imaju veliku sklonost da pokupe boju iz perilice.

8. Neka perilica ne bude pretrpana
Budite oprezni da ne napunite stroj za pranje rublja kad perete grudnjake. Stavite li teže odjevne predmete u perilicu s grudnjakom, možete oštetiti donje rublje. Traperice, ručnici, plahte su preteški za donje rublje. Grudnjake perite zajedno s čarapama, topom za vježbanje i kratkim hlačicama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi