NEOBIČAN RECEPT ZA VITKOST

Kako Eva, Scarlett i Sandra održavaju zavidnu liniju?

05.04.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Mnoge žene se svakodnevno pitaju kako uspješno smršavjeti i konačno imati tijelo poput slavnih glumica koje paradiraju crvenim tepisima. Sudeći prema svemu, čini se da neke od najpoznatijih glumica motiv za vježbanje i pridržavanje pravila dijete pronalaze u osveti bivšim ljubavima

Sretna i stabilna veza često zna uljuljkati i dopustiti nam da se opustimo, pa se često događa da nakupimo koju kilu viška. No, prekid veze i dramatičnost koju donosi često nas navode na poduzimanje drastičnih mjera kada su u pitanju dijete i mršavljenje. U želji za osvetom bivšem partneru, brojne žene kreću na dijete i strogi raspored vježbanja s mišlju da će njihov bivši požaliti zbog prekida kada vidi njihovu novu besprijekornu liniju te shvatiti što propušta. Ovome fenomenu sklone su i brojne holivudske zvijezde poput Courteney Cox, Eve Longorije, Scarlett Johansson i Sandre Bullock.

Scarlett Johansson

Nakon što se i službeno razvela od supruga Tonyja Parkera, 'kućanica' Eva Longoria zasjala je na dodjeli Zlatnih globusa te pokazala vitku figuru. 36-godišnja Eva najviše voli vježbati u vlastitom domu s osobnim trenerom. Kako bi tijelo održala u formi, Eva vježba tri do četiri puta na tjedan neprestano mijenjajući vježbe kako bi izbjegla dosadu. Za što bolje rezultate na svoj dnevni meni uvrstila je veću količinu povrća te preferira vegetarijansku prehranu, no povremeno se ipak počasti pizzom i kriškom čokoladne torte. Vegetarijanska prehrana zahtijeva posvećivanje veće pažnje prilikom izbora namirnica kako bi se u pravilnim količinama u tijelo unijelo sve potrebna nutrijente. No, ukusne poslastice poput čokoladne torte mogu biti odlična utjeha nakon prekida - naravno, treba pripaziti na količinu.

Glumica Scarlett Johansson u prosincu je okončala dvogodišnji brak s glumcem Ryanom Reynoldsom, a njezina linija sada izgleda bolje no ikada. Scarlett top formu održava svakodnevnim polusatnim vježbanjem prilikom kojega kombinira vježbe za kardiovaskularni sustav, vježbe ravnoteže i koordinacije. Osim toga, redovito radi trbušnjake, pokrete borilačkih vještina i vježbe istezanja. 26-godišnja ljepotica prakticira i uravnoteženu prehranu, a svakodnevno se na njezinom tanjuru nalaze povrće, voće i proteini. Upravo pravim izborom proteina Scarlett uspješno održava besprijekornu liniju te redovito jede crveno meso, ribu i školjke koje obiluju cinkom važnim za jačanje imuniteta. Naime, prekid veze je često vrlo stresno razdoblje u kojemu imunitet nerijetko oslabi, pa su tijelu cink i vitamin C, koji se nalazi u voću i povrću, prijeko potrebni.

Osveta nakon prekida veze nikada nije bila uspješnija nego u slučaju glumice Sandre Bullock koja se u lipnju 2010. godine samo tri mjeseca nakon raskida baraka sa suprugom Jesse Jamesom pojavila na Spike TV's Guys Choice Awards izgledajući nevjerojatno dobro. 46-godišnja oskarovka vlasnica je besprijekorne linije zahvaljujući redovitom prakticiranju pilatesa, kickboxinga, vježbi istezanja i plesu. Veliku ulogu u njezinom održavanju top forme igra i pomno planiranje jelovnika, tako Sandra nekoliko dana unaprijed planira što će i kada jesti te se toga plana i pridržava ne dopuštajući da je išta omete.

Kada se u listopadu prošle godine nakon 11 godina braka razvela od supruga Davida Arquettea Courteney Cox dovela je tijelo u vrhunsku formu zahvaljujući metodi Tracy Anderson koja uključuje 90-minutno vježbanje i istezanje mišića. 46-godišnja glumica priznaje da obožava jesti, no da bi održala besprijekornu figuru, mora neprestano paziti na ravnotežu između unesene hrane i količine vježbanja.