SUPER TRIKOVI

Kako dobiti hrskavu koricu na kolaču

19.06.2013 u 06:52

Bionic
Reading

Koliko vam se puta dogodilo da ste željeli hrskavu koricu na kolaču, ali je dno zagorjelo zbog toga? Evo malog trika kojim ćete to izbjeći

Ne postoji bolji način da se uništi savršeno dobra pita ili kolač kada umjesto hruskave korice imate gnjecavu površinu.

Kuharice obično jako dobro poznaju svoje pećnice, ali problem nastaje kada se donji dio kore jako zapeče ili čak zagori u nastojanju da gornja kora dobije fini, zlatnosmeđi hrskavi izgled.

Kulinarski stručnjaci s Real Simplea imaju rješenje za ovaj problem. Zato idući puta kod pečenja pite ili kolača za koji je važno da se obje kore ispeku istodobno, kalup stavite na najnižu rešetku jer se u donjem dijelu pećnice sakuplja jednaka količina topline. Tako će se cijeli kolač jednako ispeći u istom vremenu i nećete morati čekati da gornja kora dobije zlaćanu boju.

Drugi je način taj da kalup s pitom stavite u još jednu, staklenu posudu za pečenje i smanjite doticaj topline do donje kore. Tako će više topline prolaziti po gornjoj kori i dobit ćete hrskav okus bez da donja zagori. Ako procijenite da se donja kora slabije peče, samo kalup maknite iz staklene posude.