STOP PJEGAMA

Kako do savršenog lica bez mane

06.05.2013 u 08:00

  • +5

Kreme protiv hiperpigmentacijskih mrlja

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Bionic
Reading

Lijepa koža najbolji je pokazatelj koliko smo njegovani i koliko štitimo kožu. I premda iz mode nikako ne izlazi preplanulost, sve smo više svjesni štetnih sunčevih zraka i potrebe za zaštitom

No što kad sunce, koje smo toliko dugo čekali i koje tako dobro utječe na naše raspoloženje, nanese štetu našoj koži? Kada se na njoj pojave izdajničke neestetske mrlje?

Naime, prilikom izlaganja suncu koža tamni, što je prirodna obrambena reakcija izazvana djelovanjem ultraljubičastih zraka. Kod nekih osoba mogu nastati mrlje na koži, koje se ovisno o dobi, ali i drugim faktorima poput hormonalnih promjena, posebno u trudnoći, mogu zvati staračke pjege ili melazme.

Mrske i estetski neprihvatljive hiperpigmentacijske mrlje uglavnom nastaju u kasnim tridesetima i ranim četrdesetima. Ipak su najčešće znak neumjerenog izlaganja suncu bez zaštite odgovarajućim kremama. Ovaj estetski problem najviše pogađa žene.


Kako biste izbjegli mogućnost pojavljivanja mrlja na licu i tijelu, trebate imati na umu da odmah s početkom sunčane sezone kožu uvijek treba zaštititi s visokim UV filterom.

Faktor zaštite treba pojačavati kako dani postaju topliji. No ako ste već na sebi prepoznali koju mrlju, nemojte očajavati. Na tržištu se nalazi velik broj proizvoda koji vam mogu pomoći umanjiti ili otkloniti problem. A više o njima, kako djeluju te koja je cijena možete pronaći u fotogaleriji.