'BOTOKS' ZA KOSU

Kako do frizure koja će vas pomladiti

14.05.2012 u 09:23

Bionic
Reading

Da biste izgledali mlađe, ne morate radikalno promijeniti omiljeni friz i način na koji njegujete kosu. Dovoljan je detalj!

Ako se ne možete sjetiti kad ste zadnji put promijenili frizuru, krajnji je čas da to učinite. Iako nikad nije bilo lakše gotovo svakodnevno mijenjati boju i dužinu kose, neke su stvari još uvijek zadane i vrlo teško promjenjive:

1. Frizura se usklađuje s crtama lica (obrnuto je moguće samo u slučaju radikalnog face-lifta).

2. Oblik frizure
ovisi o tome imate li gustu ili rijetku kosu, tanku ili debelu vlas (osim ako ne odete na presađivanje kose).

3. Prije odabira frizure
razmislite koliko ste vremena spremni uložiti na njezino održavanje. Ako niste tip koji će je svakog jutra 'peglati' ili uvijati, to sigurno nećete postati preko noći (osim ako iste noći ne doživite radikalnu promjenu osobnosti, nekim čudom ne postanete estradna zvijezda s osobnim frizerom ili se probudite kao besposlena i bogata kućanica).

Koji su brzi i bezbolni 'frizerski anti-age zahvati'? Šiške su najkraći put do pomlađenog izgleda jer prikrivaju bore na čelu, ali samo ako su prilagođene vašoj dobi i izgledu lica. Nakon 30-e izbjegavajte preduge šiške bez volumena da vas dodatno ne postaraju, dok biste s prekratkim i razbarušenima mogli izgledati smiješno.

Dužina i oblik frizure.
Nekad je vrijedilo 'pravilo' da bi dugu kosu nakon 20-ih valjalo skratiti za 10-ak centimetara u svakoj novoj deceniji života. No danas 'prolazi sve' u svakoj dobi. Eksperimentirajte s popularnim bubi ili bob frizurama, od famoznog LOB-a (skraćenica za 'long bob' ili dugi bubi) do njegovih asimetričnih varijanti.

Boja kose.
U trendu su višebojni pramenovi živopisnih nijansa. Ako ste u tom smislu konzervativni, pomladit će vas i za dvije nijanse svjetlija boja ili preljev.

Kad ste zadnji put promijenili šampon ili regenerator? Ako još uvijek nemate njegujući tretman za suhu ili masnu, obojenu ili izbijeljenu vlas, u našem Izlogu potražite inovativne proizvode za pomlađujuću njegu kose.