NAGLAŠENI KUTAK

Kako detaljima stvoriti željeni ugođaj u domu

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Uređenje doma u skladu sa svim željama nije uvijek moguće, iz financijskih ili praktičnih razloga, ali stvaranje osobitog kutka koji će interijerski predstavljati sve ono što ste oduvijek željeli ipak je ostvarivo. Detalji stvaraju ugođaje, pa će i naglašeni kutak doma stvoriti doživljaje, koji će ispuniti prostor i u kojima ćete u potpunosti uživati
turriniby.com

turriniby.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Naglasite samo određeni kutak svog doma


Organizirajte kutak doma koji će predstavljati ostvarenje vaših želja kroz neobične i naglašene boje, osobiti dizajn elemenata namještaja, raskoš ili finoću tkanina, maštovitu rasvjetu, vodene ili vatrene efekte...

Unoseći ovakve elemente u određeni dio prostora, stvarate ugođaj koji naglašava upravo ono što ste željeli. Ponekad su dojmovi puno jači kada je interijerska priča koncentrirana na dio, a ne kompletan prostor. Ovakav kutak je najčešće namijenjen opuštanju, tj. trenucima koje posvećujete sebi i svojim najdražima.

Jednostavan način za stvaranje osobitog kuta prostora je upotreba dizajnerskog namještaja koji svojim oblicima, načinom primjene, udobnošću ili multifunkcionalnošću ostavlja posebne dojmove i spada u kategoriju 'must have'. Umjesto atraktivnog dizajnerskog namještaja u cijelom domu, opremite njime mali dio i tako si ispunite želju za ovakvom, financijski često nedostupnom, vrstom namještaja.

Mnogima je kupaonica omiljeni dio doma i u njoj provode dosta vremena. Ona može postati naglašeni kutak doma u kojem ćete izraziti stilske i dizajnerske ukuse i sklonosti. Pristup opremanju kupaonice može biti vrlo ekshibicionistički i potpuno drukčiji od svega što će se interijerski dogoditi u vašem domu. Ako ste skloni minimalističkim rješenjima, pretvorite kupaonicu u potpuno drukčiji svijet doživljaja na način da pravilno geometrijsko oblikovanje primijenite u glamuroznom izdanju. Različiti doživljaji u pojedinim prostorijama doma učinit će stanovanje dinamičnijim i interesantnijim.

turriniby.com

turriniby.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Jednostavan način za stvaranje osobitog kuta prostora je upotreba dizajnerskog namještaja

Stvaranje zelenih oaza unutar doma odličan je način za naglašavanje pojedinih zona. Raspoloživi prostor će odrediti mogućnosti oblikovanja i veličine istih, ali će efekt uvijek biti isti: zeleni kutak za opuštanje i razonodu, komadić prirode u interijeru koji dom čini domom. Prostor oko lončanica možete ispuniti krupnim oblim kamenjem, koje će naglasiti prirodne ugođaje i doimati se izrazito dekorativnim u prostoru. Pravilan položaj izvora prirodne i umjetne rasvjete učinit će ovaj kutak još zelenijim i ljepšim.

Ukoliko su ležaljke vaš omiljeni komad namještaja, potrudite se da izgledaju drukčije i da u potpunosti zadovoljavaju sve zahtjeve oko udobnosti. Ležaljke mogu biti od različitih materijala i kao efektan detalj prostora, stilski potpuno različite od svih ostalih elemenata u prostoru. Kutak oko ležaljke je idealno nadopuniti efektnim rasvjetnim tijelima, koja će naglašavati željenu opuštajuću atmosferu. Primjena tkanina, kroz samu vrstu ili način upotrebe, može obogatiti vizualni doživljaj vašeg omiljenog kutka.

Određeni dio prostora možete naglasiti vrstom zidne obloge ili dekorativnim načinom ličenja zidne površine. Različiti materijali poput drva, kamena ili opeke, nijanse boja koje stvaraju različite ugođaje u prostoru ili način obrade zida, čvrsto definiraju vizualne efekte i stilske odrednice. Igra vertikalnim plohama pomaže u formiranju željenih prostornih efekata.

Primjena kamina u prostoru stvara posebne doživljaje. Prisutnost vatre, topline i svjetlosti utječe na kvalitetu doma i osjećaj ugode koji se u njemu javlja. Vaš omiljeni kutak možete opremiti klasičnim kaminom, koji je spojen na dimnjak ili onim koji se loži bioetanolom, zauzima puno manje prostora i može se postaviti na bilo koje mjesto u prostoru, (uključujući stol ili komodu, na kojima se doživljava kao dekorativni predmet s plamenom).

Suprotnost vatrenim efektima, svakako su oni vodeni, koje u omiljen kutak možete unijeti kroz različite vrste dekorativnih fontana ili ležećih kada, ugrađenih ili položenih na podnu konstrukciju. Motivi vode u interijeru su opuštajući i osvježavajući te tako poželjni u svakom domu.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi