FAVORIT FASHIONISTICA

Što je to tako privlačno u njima? Ove udobne natikače najveća su konkurencija uggsicama

14.04.2023 u 08:56

Bionic
Reading

Otkako su 2020. godine ‘oživljene’ kroz suradnju s popularnim streetwear brendom Stussy, klompe Boston s potpisom brenda Birkenstock uživaju ogromnu popularnost na modnoj sceni

Mokasinke bez leđa, koje se mogu pohvaliti meko oblikovanim ulošcima za noge, u skladu s pristupom ergonomskom dizajnu njemačkog diva obuće, pojavile su se na Lystovoj listi najpopularnijih proizvoda pet puta zaredom.

Birkenstock se bori da zadovolji potražnju, a kupci plaćaju višestruko više za par Boston klompi na stranicama za preprodaju poput StockX-a.

Što je tako privlačno u klompama Boston?

Privlačnost pristupačnih klompi Boston leži u njihovoj suptilnoj hibridnosti. Dijelom papuča, dijelom debela mokasina, kao lagana adaptacija staromodne klompe, simbolizira udobnost, lakoću i neizrecivo olakšanje što možete izaći iz doma noseći svestranu obuću koja se smatra univerzalno elegantnom.

‘Ove klompe zaista nije potrebno braniti, a pogotovo kad govorima o tamnim verzijama, koje već nekoliko mjeseci uzaludno pokušavam kupiti. Ova razumna obuća odjednom je beskrajno privlačnija od bilo kojih dizajnerskih štikli. Život je dovoljno težak i bez ubacivanja bolnih nogu u mješavinu’, mišljenja je direktorica britanskog izdanja magazina Vogue, Kerry McDermott s čijim se mišljenjem itekako slažu dame iz svijeta slavnih.

Glumice Sienna Miller, Kristen Stewart, modeli Kendall Jenner i Kaia Gerber možda njeguju različite stilove odijevanja, no zajednički jezik pronašle su u udobnoj unutrašnjosti i glatkoj strukturi klompi Boston.

Izvorno lansirane 1979. godine, ove udobne i ležerne klompe osmišljene su kao prirodni nastavak anatomskih sandala brenda, a pritom nude prikladnu zaštitu za prste u svim vremenskim uvjetima, kao i ortopedske prednosti prepoznatljivih potplata.

Tijekom 80-ih godina postale su omiljenom obućom na sveučilišnim kampusima i od tada su ostale u drugom planu. Kada su brendovi, poput Diora i Manola Blahnika, pokucali na vrata Birkenstocka, model Boston iznenada je porastao u očima modne javnosti, ušavši na tržište luksuzne mode.

Nova popularnost klompi Boston zabilježena je 2020. godine - u isto vrijeme kada su na modnoj sceni oživljene čizme Ugg.

Kao u slučaju klompi Boston, sa dizajnom prepoznatljivih čizmi pozabavili su se hit brendovi današnjice, od Y/Projecta do Molly Goddard. U odnosu na nulte godine, kada su doživjele vrhunac popularnosti, omražene uggsice danas su najpoželjnije u mini izdanju.

  • +4
Ugg čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije