odlična kombinacija

Kada ga jednom probate, pripremat ćete ga stalno: Osvježavajući cheescake s čokoladnim preljevom koji se ne peče i gotov je u tren oka

07.06.2021 u 15:09

Bionic
Reading

Cheescake je uvijek dobar izbor, a kada ga se prelije čokoladom, gurmanskom užitku nema kraja. Ovaj recept je iznimno jednostavan, a za što bolji okus torte važno ju je dobro ohladiti prije posluživanja

Ako ste strastveni obožavatelj čokolade, no privlači vas i torta od sira, ovo je savršen kolač za vas. Priprema torte vrlo je jednostavna, a zahtijeva želatinu i dobro hlađenje u hladnjaku, a najbolja vijest je da se ne peče. Za kraj dodajte bogati preljev od čokolade, još malo prohladite i uživajte.

Potrebni sastojci:

Za biskvit:

  • 400 g mascarponea
  • 3 lista želatine
  • 300 g vrhnja za šlag
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g suhih keksa
  • 75 g maslaca

Za preljev:

  • 250 g tamne čokolade
  • 160 g vrhnja
  • 60 g maslaca

Postupak:

Dobro zdrobite kekse, se dok ne dobijete skroz sitnu teksturu. Nakon toga ih pomiješajte s maslacem te dobro utisnite na dno kalupa za kolače (promjera 23 cm). Površinu zagladite žlicom kako bi bila što ravnija. Stavite u hladnjak.

Tri lista želatine namočite u hladnoj vodi i ostavite otprilike 5 minuta da omekšaju.

Na srednje jaku vatru stavite lonac te u njemu pomiješajte 100 grama vrhnja zajedno sa šećerom i ocijeđenom želatinom. Nakon toga sve dobro promiješajte.

Dodajte ostatak vrhnja, vaniliju i sir te dobro miješajte dok se sve dobro ne spoji (ako ima grudica, preporučljivo je istući ručnom miješalicom).

Dobivenu smjesu stavite na podlogu od keksa, a nakon toga torta vratite u hladnjak na iduća tri sata.

Preljev:

U loncu zagrijte čokoladu, vrhnje i maslac te ostavite na vatri dok ne počne ključati. Pustite da se malo ohladi, a zatim dobiveni preljev prelijte po kolaču.

Stavite u hladnjak i ohladite još jedan ili dva sata, a nakon toga poslužite.