HIT NA TIKTOKU

Još uvijek ne znate koja vam dužina kose najbolje pristaje? Ovaj genijalan trik nudi odgovor

04.01.2023 u 06:25

Bionic
Reading

Kratka ili duga kosa? Ova dilema postala je uobičajena za brojne dame, a odgovor na pitanje koja je opcija najbolja ponudila je tiktokerica čiji je video brzinom svjetlosti postao pravi hit

Amy Chang, kreatorica sadržaja na omiljenoj društvenoj mreži pripadnika generacije Z, razvila je tehniku pomoću koje konačno možemo doznati kakva bi nam dužina kose najbolje pristajala.

Nazvan ‘pravilo 2,25 inča’ (tj. 5,5 cm), ovaj nevjerojatni trik u nekoliko dana prikupio je više od 1,5 milijuna lajkova, a jasno je i zašto.

@bondenavant Reply to @trumpsbussy2 this is why + how to tell if short hair will look good on you #amyshairtip #hairhack #hairhacksandtips #beautytips #beauty ♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

Kako je pravilo 5,5 cm za kosu postalo viralni hit na TikToku?

Ovaj trik s TikToka oslanja se na jednostavan izračun duljine. Da biste to učinili, potrebne su vam dvije olovke i metar. Prvu olovku postavite vodoravno ispod brade, a drugu okomito od dna ušne resice, tako da pomoću prve olovke napravite okomit kut. Upravo je ovo sjecište ključno za pravilo od 5,5 centimetara: dovoljno je izmjeriti udaljenost koja dijeli ušnu resicu i to famozno križište olovaka kako bismo znali koja nam dužina kose najbolje pristaje. Ako je veća od 5,5 centimetara, onda će duga kosa biti idealna. Suprotno tome, kratka kosa bit će poželjna ako je duljina manja od 5,5 centimetara. Praktičan i učinkovit, ovaj trik s TikToka učinit će promjene imidža mnogo lakšima.

  • +16
Najbolje frizure za žene u zrelim godinama Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/Profimedia