'LOVE IS IN THE AIR'

Još ponešto o ljetnim romansama

25.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ljeto je uvijek u znaku slatkih romansi. Opušteni smo, uživamo u svemu što nas okružuje i zabavljamo se – ne čudi što nas ljubavni zov opije opije i brže nego što smo pretpostavljali

Ljetne avanture se zauvijek pamte, a nakon ljeta su i neizbježna tema za prepričavanje u društvu. Romantične ljetne uspomene sigurno će i u hladnim jesenskim ili zimskim noćima izmamiti sjetan osmijeh na lice.

Ljetne romanse, obično kratke i intenzivne, vrlo su primamljive. No oni koji su se upustili u takvo što ili su bili u situaciji da samo pomisle na to, dobro znaju da ljetne ljubavi donose i neke dvojbe. S druge strane, neke su se ljubavne ljetne priče, baš poput one prošlogodišnje između mladih glumaca Emme Stone i Andrewa Garfielda koji su se zaljubili na snimanju 'Čudesnog Spider-Mana'održale do danas.

Evo o čemu trebate razmisliti:

Prije ljetne romanse: Ljeti se sve čini drukčije, ljepše, čarobno… Naravno, nema ničeg lošeg u upoznavanju novih ljudi, sklapanju novih prijateljstava i, na kraju krajeva, ljubavi, pri čemu morate pripaziti na one standardne stvari o kojima stalno pričamo (dakle, dođe li do seksa, ne zaboravite na zaštitu!). Ljetne romanse su, međutim, škakljiva stvar ako ste već u vezi, a zbog ljetovanja na različitim mjestima odmor provodite razdvojeno od dečka ili cure. Jer iskušenja su uvijek tu! Možda ste se već dogovorili da nemate nikakve obaveze, a možda podrazumijevate obostranu vjernost. Stoga dobro razmislite želite li izigrati povjerenje partnera zbog kratkotrajne ljetne romanse.

210834,210738 ,210880 ,210829
A što nakon romanse?
Ljetne ljubavi uglavnom su kratke i slatke. Što je, tu je - bilo je lijepo dok je trajalo. No ako ste uvjereni da je ta osoba vaša srodna duša, situacija se dodatno komplicira. Trebate znati da je ljeto ipak prekratko da biste zbilja upoznali nekoga pa vidite samo njegove ili njezine pozitivne strane. Da ste se možda upoznali u tvom gradu, tko zna, možda biste otkrili da ta osoba i nije tako idealna kakvom se učinila. Veze na daljinu nikad nisu lake, posebno ako se temelje na dvotjednoj ljubavi na moru. No ne isključujemo mogućnost da se zbilja radi o vašoj srodnoj duši, pa ako oboje uložite puno napora, možda vaša veza i uspije. Uostalom, barem danas postoji sva sila sredstava i uređaja za komunikaciju (SMS, e-mail, Skype, G-talk, mobiteli, Facebook, Twitter, spomenimo samo neke), a ni putovanja više nisu tako naporna.

Budite realni:
Ponekad je to lakše reći nego izvesti, no savjetujemo da sve sagledate realno te da ako druga strana nije zainteresirana, ne trošite energiju. Ako vam je druga strana jasno dala do znanja da je gotovo, nemojte više slati nikakve poruke, e-mailove, pisma, razglednice i sl. To je samo uzaludno trošenje energije koju bi bilo sasvim korisnije, bolje i zdravije iskoristiti za nešto novo. Negativna opsesija nekom osobom može vas dovesti do osjećaja da ste u klopci i stalno tapkate u krugu jer ste osuđeni na svoje misli – nagađanja, maštanja i slično, dok druga strana možda uopće i ne misli na vas.

Kakav god da je ishod vaše ljubavne priče, jedno je sigurno, to će vam ljeto zauvijek ostati u sjećanju.