VRLO, VRLO ŠTETNO

Još jedan dokaz da votka i Red Bull nisu pametna kombinacija

13.09.2013 u 13:19

Bionic
Reading

Dobro razmislite prije nego što idući put naručite votku i Red Bull. Ta vas kombinacija, kažu znanstvenici, može skupo koštati

Miješanje alkohola i energetskih napitaka uopće nije dobra ideja! Znanstvenici tvrde kako je ta kombinacija puno štetnija nego što se dosad mislilo. Jedan od štetnih elemenata je taj što kombinacija alkohola i energetskih napitaka kreira podlogu za dugotrajnije i intenzivnije opijanje, a samim time i za veće trovanje tijela.

Usto, pojašnjavaju znanstvenici, takva kombinacija pića dovodi i do povećane sklonosti nasilju te čitavog niza ne baš pozitivnih promjena u tijelu. Dosadašnja istraživanja ukazala su na to da kombiniranje primjerice votke i Red Bulla nije baš zdravo, ali i da nije pretjerano opasno.

No sada znanstvenici tvrde da je situacija složenija nego što se na prvi pogled čini. 'Potrebno je obaviti još mnoga istraživanja, ali već sada je jasno da kombinacija alkohola i energetskih napitaka nije nimalo dobra ideja te da itekako utječe na vaše psihofizičko stanje', istaknuo je profesor Peter Miller s australskog sveučilišta Deakin.

Ono što znanstvenike dodatno zabrinjava je činjenica da sve više mladih pije alkohol u kombinaciji s energetskim napitcima. Oni naime vjeruju da ih takva pića podižu i čine bolje raspoloženima.