SAVJETI RUJANE JEGER

Jesu li ljubavnici lijek za bračnu monotoniju

22.10.2009 u 11:34

Bionic
Reading

Zašto u braku postajemo manje seksualno angažirani, a više poslovno i obiteljski fokusirani? Kada se u bračnom odnosu pojavi monotonija, je li pametno potražiti ljubavnika? Odgovore na ova pitanja čitateljici Lindi daje naša kolumnistica Rujana Jeger

Svi koji su u braku znaju da je riječ o zajednici koja zahtijeva puno mudrosti, strpljenja, nesebičnosti i kompromisa. Na prvi pogled to se može činiti napornim, ali svaka zrela osoba zna da na odnosima bilo koje vrste treba raditi.

Svakom braku se dogodi da u određenom vremenskom trenutku zapadne u monotoniju. Upravo taj problem muči našu čitateljicu Lindu, pa se za pomoć obratila kolumnistici tportala Rujani Jeger.

Kada brak postane dosadan, što treba napraviti da ponovno postane uzbudljiv? Kada u seksu bračnih partnera nestane vatre, treba li potražiti ljubavnika? Rujana smatra da je glavni problem što ljude zbunjuje prelazak iz faze zaljubljenosti u fazu ljubavi.

Lindi i svima koje muče slični problemi savjetovala je da pronađu vremena u kojem će raditi na svom partnerskom odnosu. 'S vremenom ljude pregazi ritam života, pa im se isprva ne da, pa jedno drugome počnu izgledati nezainteresirano, pa niti jedno niti drugo nemaju hrabrosti preuzeti inicijativu (Što ako me odbije? Možda sam joj/mu dosadio/la...) - tako mali rascjep sve više raste i na kraju postane kanjončina', napisala je Rujana.

Što je naša kolumnistica još savjetovala zbunjenoj Lindi, možete pročitati na Sexomatu