ZA PRSTE POLIZATI

Jeste li za trostruki čokoladni cheesecake?

06.06.2013 u 15:28

Bionic
Reading

Sigurno ste već probali razne varijante slavnog kolača od svježeg sira, popularnog cheesecakea, ali što kažete da taj užitak uljepšate s malo čokolade?

Lako ju je napraviti, ima jednostavne sastojke i postupak, a nevjerojatno je ukusna - to je trostruka čokoladna torta od sira.

Za neki rođendan, proslavu ili lijeno nedjeljno popodne, probajte napraviti ovu čokoladnu rapsodiju prema receptu kuhara s bloga Oui Chef

Uz malo truda, dobite ćete veliko zadovoljstvo :)
Sastojci:

Kora:
- 250 grama čokoladnih žitarica umjesto petit-keksa
- 1 velika žlica šećera
- 1/4 čaše otopljenog šećera

Krema:
- 300 grama 70-postotne tamne čokolade nasjeckane na komadiće
- 200 grama svježeg sira na sobnoj temperaturi
- jedna i pol čaša šećera te dvije za ukrašavanje
- 1/4 šalice nezaslađenog kakao praha
- 4 velika jaja

Glazura:
- 3/4 čaše vrhnja za šlag
- 150 grama tamne čokolade nasjeckane na komadiće
- 1 velika žlica šećera

Priprema

Za podlogu odnosno koru, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih, a kalup za tortu premažite maslacem. Žitarice usitnite u multipraktiku te dodajte otopljeni maslac i šećer. Dlanom ili žlicom utisnite podlogu u kalup i pecite pet minuta.

Kremu možete napraviti tako da nasjeckanu čokoladu otopite u zdjeli na pari dok ne postane tekuća. Zatim je malčice ohladite. Sir, šećer i kakao prah miješajte električnom miješalicom te dodajte jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte čokoladu i sve prelijte preko podloge odnosno kore. Pecite na istoj temperaturi dok sredina ne izgleda suho. Ostavite da se ohladi i odstoji preko noći.

Gornji nadjev vrlo je brzo gotov. Prvo umiješajte vrhnje za šlag i čokoladu sa šećerom u loncu na srednje jakoj vatri. Malo ohladite tako da smjesa bude još u tekućem stanju. Zatim prelijte preko torte i nožem ili spatulom obložite sve strane.