JAKO, GLASNO, VIDLJIVO

Jeste li i vi seksualni ekshibicionist?

02.05.2013 u 13:36

Bionic
Reading

Volite stenjati pretjerano glasno? Nemate ništa protiv seksa u javnosti? Ne smeta vam ako vas netko uhvati? Možda ste i vi dio novog trenda - seksualnih ekshibicionista

Ako je vjerovati najnovijem britanskom istraživanju, seksualni ekshibicionizam sve je popularniji u spavaćim sobama mnogih. Naime, jedan od četiri Britanca izjavljuje kako sebe smatra seksualnim ekshibicionistom. Kada je riječ o seksualnom samopouzdanju, prosječna žena daje si ocjenu 7,5, a prosječan muškarac tek 6,1.

U istraživanju internetske stranice Ukmedix.com sudjelovalo je 2.010 ispitanika, a 26 posto njih naziva sebe seksualnim ekshibicionistima. Čak 79 posto ispitanika iz te skupine svoj ekshibicionizam drži u tajnosti.

Na pitanje na koji način izražavaju svoj ekshibicionizam, većina ih je odgovorila da je to najčešće seks u javnosti. To je izjavilo oko 56 posto ispitanika. Jedan od tri ispitanika svoj ekshibicionizam pokazuje namjernim glasnim vikanjem i stenjanjem tijekom seksa. Neki od njih priznaju da su ih uhvatili tijekom seksa, a oni su čak u tomu potajno uživali.

'Tajni seksualni život oduvijek je obavijen velom misterije. Ne čudi stoga što mnogi ljudi pokazuju znakove ekshibicionizma. Ne treba zaboraviti da dobar dio užitka izvire iz činjenice da je to tajno. Čim je nešto tajno, tenzije rastu', pojašnjava Thomas O'Connell iz Ukmedix.coma.