NOVE BOJE KOSE

Jeste li brondina ili bloneta?

03.10.2012 u 09:30

Bionic
Reading

Prije nego što se opet odlučite za istu boju, razmislite o pramenovima u maštovitim kolorističkim kombinacijama

Brinete i crnokose mogu razigrati frizuru s nekoliko nijansi crvenkastih pramenova

'Više od tri četvrtine žena starijih od 24 godine boji svoju kosu. Bilo da to rade zbog aktualnih modnih trendova ili jednostavno radi promjene, oko 70% žena redovito boje kosu jedanput u svakih 4-8 tjedana', navodi se u izvješću njemačkog kozmetičkog brenda Schwarzkopf koji je predstavio jesensko-zimsku kolekciju frizura i boja 'Essential Looks'.

Recimo, brinete i crnokose mogu razigrati frizuru s nekoliko nijansi crvenkastih pramenova.

Ako ste brineta koja se dosad bojala u plavo, što kažete na to da postanete bloneta? Neke od najpoznatijih bloneta, poput glumice Jennifer Aniston, imaju svijetlosmeđu kosu prošaranu seksi pramenovima koji izgledaju kao da su prirodno posvijetlili na suncu. Tajna je u frizerskoj tehnici posvjetljivanja 'ton-na-ton'. Ako niste sigurni bi li vam pristajala takva boja, konzultirajte se sa svojim frizerom.

Za razliku od bloneta, brondine su vlasnice tamnije puti i tamnosmeđe kose, koje bi također željele imati svijetle pramenove. Rezultat je boja kose koja nije ni plava, ni smeđa, nego 'nešto između'. Kako je riječ o mnogo zahtjevnijem kolorističkom 'iskoraku', angažirajte vještog frizera u čije kolorističke sposobnosti potpuno vjerujete.

Za kakvu se god boju odlučili, izvjesno je da će redovito bojenje oslabiti kosu. U našem Izlogu potražite specijalizirane kozmetičke preparate kojima ćete vratiti zdrav sjaj isušenoj i lomljivoj vlasi.

Osim boja za kosu 'u kućnoj radinosti' (Garnier, L'Oréal Paris), tu su i posebni šamponi i tretmani (Pantene, Schwarzkopf, Lush) za njegu obojenih vlasi te sredstva za oblikovanje kose koji će je istodobno zaštititi (Nivea)