Mini vodič

Želite ujednačen i blistav ten bez šminke? Donosimo jednostavne korake koje morate uvesti u svoju beauty rutinu

30.10.2020 u 09:22

Bionic
Reading

Zašto se javlja crvenilo kože? Pojava rumenila na licu nije uvijek razlog za brigu. Ono može biti dobar pokazatelj zdravlja i mladosti, te se može pojaviti kao rezultat tjelesne aktivnosti, konzumacije začinjene hrane, ali i pokojeg ljubavnog susreta

Ipak, postoji i druga strana pojave crvenila na licu čiji uzrok može biti osjetljivost kože. Uz pratnju izražene suhoće ili masnoće, te pojave sitnih kapilara, crvenilo može predstavljati ozbiljan problem te biti uzrokovano alergijskom reakcijom, opeklinama od sunca ili upalnim procesom.

Kako pravilno njegovati kožu sklonu crvenilu?

Njega kože je općenito vrlo važna jer, što više brinemo o njoj, to nam je ona zahvalnija, ljepša i blistavija. Koža s izraženom osjetljivošću ipak zahtijeva malo više izdvojenog vremena i pažnje kao i odabir posebnih proizvoda namijenjenih upravo njoj. Kako bi koži pružili ono najbolje kreiran je Cetaphil - spoj dugogodišnje tradicije kreiranja dermatoloških proizvoda i milijuna zadovoljnih korisnika. Upravo su posebne formule Cetaphil proizvoda stvorene kako bi pružile učinkovitu njegu za različite tipove i stanja kože, što je i razlog zašto su osvojili srca diljem svijeta. Cetaphil PRO RednessControl posebno je osmišljena liniji za njegu koju čine tri klinički ispitana, hipoalergena i nekomedogena proizvoda zaslužna za suzbijanje crvenila i umirivanje kože. Ova je revolucionarna linija stvorena kako bi trenutno umanjila vidljivost crvenila na licu te zaštitila sve funkcije kožne barijere. Ako je i vaša koža sklona crvenilu vrijeme je da u svoju beauty rutinu uključite Cetaphil PRO RednessControl liniju jer ona poštuje tri osnovna pravila njege kože sklone crvenilu:

  • nježno čišćenje
  • intenzivnu hidrataciju i zaštitu od UVA i UVB zraka
  • te noćnu njegu
  1. Nježno i temeljito čišćenje kao prvi korak pravilne njege kože sklone crvenilu Svi želimo postići lijepu i njegovanu kožu bez ikakvih nepravilnosti stoga je prvi korak njege ujedno i onaj najbitniji. Beauty rutinu je potrebno započeti dobrim i temeljitim čišćenjem: ujutro kako biste uklonili sve tragove noćne njege s lica te navečer kako bismo uklonili sve tragove šminke kao i nečistoće s lica i pripremili kožu za korake koji slijede. Ipak, koža sklona crvenilu zahtijeva poseban odabir proizvoda zbog čega biramo Cetaphil PRO RednessControl pjenu za nježno čišćenje. Ova je pjena posebno formulirana kako bi nježno uklonila sve nečistoće s lica pritom njegujući i umirujući kožu bez straha od pojave iritacija, isušivanja ili začepljivanja pora. Pjenu je potrebno nanijeti na vlažnu kožu, umasirati te potom temeljito isprati. Nakon toga možete prijeći na ostale korake svoje rutine.

2.Njega kože i učinkovita UV zaštita u jednom

Nakon temeljitog čišćenja, a prije početka svojeg dana, kožu valja nahraniti, ali i zaštititi od vanjskih utjecaja. UV zrake prijete čak i tijekom hladnijih dana zbog čega u beauty rutinu treba dodati i hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom, pogotovo kada je u pitanju osjetljiva koža. Iz tog smo razloga posegnuli za Cetaphil PRO RednessControl toniranom dnevnom kremom sa zaštitnim faktorom 30 koja vidno umanjuje pojavu crvenila, ujednačava ten, hidratizira kožu i brine o održavanju njezine prirodne barijere. Za najbolji ju je učinak potrebno nanijeti na čistu i suhu kožu i spremni ste za dan bez straha od UVA i UVB zraka.

3. Hidratacija kože tijekom noći

Nakon napornog dana jedva čekamo leći u krevet i odmoriti. Isto tako i vašoj koži je potreban odmor od svih vanjskih utjecaja kojima je bila izložena tijekom dana. Upravo je noć vrijeme od presudne važnosti za obnovu vaše kože zbog čega je odabir proizvoda koje ćete nanijeti nakon temeljitog čišćenja ključan. Kako bi regeneracija kože bila što uspješnija, potrebno ju je nahraniti te joj vratiti potrebnu vlagu. Cetaphil PRO RednessControl umirujuća noćna krema posebno je formulirana za njegu osjetljive kože sklone crvenilu. Dok vi odmarate, ova klinički ispitana, hipoalergena i nekomedogena krema pruža neprestanu hidrataciju i umanjuje suhoću kože te pospješuje obnavljanje kožne barijere i poboljšanje teksture kože, a najbolje od svega - neće iritirati niti začepiti pore. Umirujuću noćnu kremu potrebno je nanijeti navečer nakon čišćenja, a ujutro će vas dočekati prekrasna i obnovljena koža.

Cetaphil proizvodi su dostupni u svim ljekarnama, specijaliziranim trgovinama i online.

Prilog je napravljen u produkciji s Medical Intertradeom.