RUČAK GOTOV U TREN OKA

Jednostavan i jeftin recept za tjesteninu, na koji ćete izgubiti jedva 15 minuta

06.07.2021 u 12:56

Bionic
Reading

Jela s tjesteninama idealna su za dane kad smo u strci i žurbi ili kad nam se ne da gubiti previše vremena u kuhinji. Ovaj jednostavan recept od rajčica i paprika, uz dodatak maslina, kapara i slanih inćuna, bit će gotov dok se skuha tjestenina

Potrebni sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 3 češnja češnjaka
  • 500 g cherry rajčica
  • 3 paprike
  • 5-6 slanih inćuna
  • 1 žlica kapara
  • 10-12 crnih maslina
  • svježi listovi bosiljka
  • maslinovo ulje
  • parmezan

Priprema

Kako biste ubrzali kuhanje tjestenine, zagrijte vodu u električnom kuhalu i ulijte u lonac. Skuhajte tjesteninu prema uputama na kutiji.

Dok se tjestenina kuha, na malo maslinovog ulja zažutite nasjeckani češnjak pazeći da ne pregori. Izvadite ga čim požuti.

Na ulje tad bacite prepolovljene rajčice i nasjeckane paprike.

Malo maslinovog ulja zagrijte u drugoj posudi i u njemu otopite slane inćune, dodajte kapare i na kraju masline kojima ste prethodno odstranili koštice.

Nakon desetak minuta kuhanja dodajte inćune i masline u umak s rajčicama i paprikama te zajedno kratko prokuhajte, ne duže od tri minute.

Umiješajte umak u skuhanu al dente tjesteninu i obilato pospite svježe naribanim parmezanom.