TOPI SE U USTIMA
Jednom kada ga isprobate, ovog genijalnog trika za savršeno mekana pileća prsa religiozno ćete se pridržavati svaki put

Izvor: Profimedia / Autor: Karl Allgaeuer / Alamy / Alamy / Profimedia
Trik je u mlijeku koje će spriječiti da se prsa prepeku i postanu suha. Pileća prsa će zadržati sočnost, a mlijeko koje se sljubilo sa sokom od mesa poslužit će kao ukusan umak za prilog koji odlučite poslužiti uz prsa. Vjerujte nam na riječ - ovaj trik vrijedi isprobati!
-
FRITTATA ZA PRSTE POLIZATI
Zdravo i fino: Isprobajte ovo ukusno i jednostavno talijansko jelo na način Jamieja Olivera
-
RECEPT KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI
Ovaj kremasti kolač s kokosom ne peče se i gotov je u trenu, a baš zato će ga s lakoćom svladati i oni koji nisu na 'ti' s desertima
-
MEKI IZNUTRA, HRSKAVI IZVANA
Jednom kada isprobate ovaj recept, više nikad nećete poželjeti pripremati pileće batke na bilo koji drugi način
Sastojci
- 200 ml mlijeka
- 500-600 g okoštenih i filetiranih pilećih prsa
- Brašno
- Suncokretovo ulje
- Maslac
- Papar
- Sol
- Origano
Priprema
1. Pileća prsa filetirajte na tanko, prekrijte ih prozirnom folijom i istucite čekićem (poslužit će i čaša).
2. Uklonite foliju i prsa obiljno posipajte brašnom s obje strane.
3. Na tavi zagrijte tri komadića maslaca i malo ulja.
4. Kada se zagrije, u tavu poredajte prsa i popržite ih 2 minute sa svake strane.
5. Zatim prsa prelijte mlijekom, posolite, popaprite i dodajte malo origana te poklopite. Pustite da se kuhaju u mlijeku 6-7 minuta i pileća prsa spremna su za posluživanje.
U slast!

Izvor: Profimedia / Autor: Stock Connection / Shutterstock Editorial / Profimedia