DOLORES LAMBAŠA:

'Jedna je ljubav koji te skrši za cijeli život'

09.12.2011 u 09:28

Bionic
Reading

Dolores Lambaša već je u božićnom raspoloženju, a iako je kućni tip, uvijek ima spremljen kupaći kostim ili skijaško odijelo kako bi odletjela na odmor. Glumica je dodala kako je sretnica jer uza se ima svog Djeda Mraza

Dolazi Božić, što kao domaćica pripremate za blagdanski stol?
Već me obuzelo prazničko raspoloženje pa upravo uređujem kuću, veselim se, dekoriram i razmišljam o svim delicijama koje ću pripremiti! I inače sam kućni tip i volim da mi je doma ugodna i topla atmosfera.

Dobijete li možda preko blagdana nekoliko kilograma viška?


Ne znam, nisam sklona vaganju uopće pa tako ni sebe.

Kako ćete provesti blagdane, putujete li?
Božić ćemo tradicionalno provesti doma, u užem obiteljskom krugu. A kupaći kostim i skijaško odijelo su uvijek spremni. Vidjet ćemo.

Hoćete li za sreću nositi crveno donje rublje?
Neka to saznanje ostane onome kome je namijenjeno, ne bih to dijelila s nacijom.

Što si želite iduće godine?
A svašta, samo ne daj Bože da mi se baš sve ostvari... Što bih onda radila do kraja života.

Nedavno ste na Facebooku objavili fotografije s putovanja na kojima u bikiniju izgledate fantastično, jesu li za to isključivo zaslužni geni?
Hvala. Vjerujem da je do genetike. Ali ne igram na kartu izgleda. Oduvijek sam igrala na osobnost i marljivost i tako će i ostati. Kvalitetno se brinem o sebi.

Skratili ste drastično kosu, je li bilo teško oprostiti se od kovrča?
Otkad se snaga stabilizirala u nekim mojim unutrašnjim dijelovima, ne moram je više projicirati kroz vanjsku formu. Osim toga, nabavila sam češljeve u obliku produžetaka, pa se navečer opet transformiram u Dolores. Kažem to jer mi je bilo smiješno kada sam netom poslije šišanja ušla u trgovinu, a prodavačica me pogledala i rekla:' Pa ne smijete nam to raditi! Mi vas volimo s dugom kosom!' Osjećala sam se kao javno dobro, ali sam se samo nasmijala i otišla.

Rekli ste u Studiju 45 da vjerujete u jednu pravu ljubav, ne mislite li da je to utopijski?
Da, samo jedna je prava i sudbinska, fatalna i snažna. Odgovarajuća po mjeri. Utopijska je, jer se u njoj utopiš, ha ha! Finito s mozgom, adio, Mare. Skrši te za cili život.

Pišete li Djedu Mrazu?
Bilo mi je nepraktično pisati mu i misliti se hoće li uopće stići do mog krova. Pa sam ga jedno ljeto potražila i posvojila na opće žaljenje Bake Mrazice. Zapravo sam ja prije mislila da se taj Djed zove 'Mraz' zato što je Baka često ponavljala da je hladan... Kad ono, milina od čovjeka! Pa sam ga zadržala za sebe, jer mi je topao i baš mi paše.

Krenuli ste u pjevačke vode, jeste li se nećkali ispočetka?

Pa recimo da je to samo bila proba da vidim kako publika reagira na moj glas. Ali za ozbiljnije bavljenje, trebala bih vježbati. Čak razmišljam da ponovno snimim svoju dionicu u pjesmi 'Ne smijem te voljeti' jer smatram da sam u tih studijskih sat vremena za koliko sam je snimila, dala zapravo tek minimum. Pojedina mjesta bih svakako mogla popraviti.

Pišete i knjigu, koliko je to zahtjevno?
Stanje u kom se trenutno nalazim je iscrpljujuće. I ne mislim da je to stoga sto prvi put pišem dužu formu, nego iz razloga što je autobiografija vrlo kritičan oblik pisanja spram samog sebe, ako iskreno i odgovorno pišeš. Zapravo, ja volim početke, sam proces, igru, a ne volim baš finiširati stvari. Jer završiti s nečim, znači odreći se toga. Ma ja san veliko dite, ja bih se samo igrala!

Što mislite o djelima drugih članova estrade, Nives Celzijus, Nevene Rendeli, Jelene Popović Volarić…
Nemam odgovora. Ne pratim našu scenu, a i televizor sam davno maknula iz sobe pa sam svojom voljom zakinuta za određena zbivanja. Ne volim da me se zatrpava sadržajem, odabirem sama koje će informacije stići do mene. Pročitala sam djela nekoliko ozbiljnijih domaćih književnika, kao npr. zadnji Jergovićev roman koji je izvrstan i 'Hotel Zagorje' Ivane Simić Bodrožić.